Sharon Stone steunt James Franco na beschuldigingen van seksueel wangedrag

"Heel veel mannen zijn gewoon achterlijk."

The Disaster Artist-acteur en regisseur James Franco staat er gelukkig niet alleen voor in zijn strijd met de beschuldigingen over seksueel wangedrag. Deze kreeg de 39-jarige Amerikaan opeens begin dit jaar naar zijn hoofd geslingerd. Vijf vrouwen stapten toen naar voren met dezelfde tenlastelegging. Één van hen beweert dat de acteur haar dwong haar hand op zijn sergeant-majoor te plaatsen. Echter was dat destijds een vrouw waar Franco mee uitging en Sharon Stone vindt dit allemaal daarom belachelijk.

Dat onthulde de 60-jarige actrice (die ook een klein rolletje heeft in de bovengenoemde film) tijdens een podcast. "Ik walg echt van wat hem nu overkomt. Opeens is hij een slechterik? Ik heb met hem gewerkt. Ik ken hem. Hij is een vriendelijk iemand en erg professioneel. Ik walg hier echt van. Die 'rechtszaken' zonder een eerlijk proces vind ik verre van gepast. Ik vind het wel gepast dat mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. Maar in dit geval is een eerlijk proces wel vereist."

Volgens de Total Recall-actrice wordt Franco beschuldigd van een overtreding, maar behandelt iedereen het als een misdrijf. "Dit is niet simpelweg zwart en wit. En het kan niet zijn dat elke man die niet weet waar hij mee bezig is, een crimineel is. Want heel veel mannen zijn gewoon achterlijk."

Zo tracht Stone een eind aan de ellende te maken met een voorbeeld waar zijzelf mee te maken heeft gehad. Iets dat erg op het verhaal van Franco lijkt. "Je gaat uit met een man, hij brengt je naar huis voor een nachtkus, pakt jouw hand beet en plaatst die op zijn penis. Een 50-jarige man deed dat. Ik denk niet dat hij me seksueel aanrandde. Hij was gewoon ongelofelijk dom en ongemakkelijk. Ik bedoel, serieus? Is dat je zet? Bel me alsjeblieft nooit meer, want je bent te stom om te daten. Ik ga niet iemands leven om zoiets ruïneren, maar ik vind je dan wel ontzettend achterlijk."

NieuwsFilm

meest populair