Blu-ray review 'The Foreigner' - opvallende actiefilm met Chan en Brosnan

Prima tussendoortje!

Bram de Groot 17 maart 2018 08:00 in Blu-ray
Regie: Martin Campbell | Cast: Jackie Chan (Quan Ngoc Minh), Pierce Brosnan (Liam Hennessy), Michael McElhatton (Jim Kavanagh), Liu Tao (Keyi Lam), Charlie Murphy (Maggie/Sara McKay) e.a. | Speelduur: 113 minuten | Bioscooprelease: 02.11.2017 | Recensie: 3 sterren

Films met Jackie Chan en Pierce Brosnan weten zeker niet altijd het (westerse) witte doek te halen. De films vallen al snel in een bepaald actiethriller-segment dat je liever even thuis op de buis bekijkt, als je ervan houdt. Dit is eigenlijk ook het geval bij The Foreigner, maar waarschijnlijk ook door inmenging van James Bond-regisseur Martin Campbell steekt deze er wel iets bovenuit. De wereldwijde bioscooprelease is daarom niet geheel onterecht.

In het $35 miljoen kostende The Foreigner wordt de dochter van een Chinese restauranteigenaar in Londen vermoord door IRA terroristen. Als de politie geen actie wil ondernemen, besluit haar vader er alles aan te doen om haar dood te wreken en zelf voor gerechtigheid te zorgen.

Remain In Light bracht de Chinees-Britse productie The Foreigner - goed voor $145,4 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461875181 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De Blu-ray schijf van The Foreigner zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant een aantal sterren, maar op de achterkant geen vermelding van bonusmateriaal.

Beeld

Remain In Light / The Searchers levert een High Definition schijf af met een prima weergave van het beeld. Het geheel is zeer strak, zonder enige ruis, maar wel met een nette filmische uitstraling. De kleur is degelijk, soms wat flets, en mogelijk iets te zwak in de donkere delen van het beeld. Maar dat mag de pret niet drukken. De scherpte is volop aanwezig en dit zorgt voor aangename High Def-kijkervaring.

Geluid

De muzikale klus bij deze actiefilm werd beet gepakt door Cliff Martinez, die je misschien kent van zijn aandeel in films als The Neon Demon en Spring Breakers. De geluidstrack die op de schijf staat geperst is standaard DTS-HD 5.1 en doet eigenlijk het werk dat hij moet doen. Er zit voldoende actie in film en dit wordt begeleid met een modern geluid en strakke muziek. Prima track, ook voor je surround speakers!

Bonusmateriaal

Helaas hebben we te maken met een schijf zonder bonusmateriaal. Dus geen kijkje achter de schermen of interviews met de belangrijkste cast & crew. Online is onder meer deze featurette te vinden:


Prima actiefilm! Basic uitgave

The Foreigner pakt anders uit dan je mogelijk verwacht. Het is een zeker aardige actiethriller met prima rollen van beide hoofdrolspelers. Gewoon even kijken op een momentje dat je toch niet te doen hebt. Check de trailer om je te laten overtuigen:NieuwsFilm

meest populair