The Foreigner (2017)

He won't stop until they all pay.

Warrige thriller komt eigenlijk tweeënhalf decennium te laat.
play

6,3 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • China
113 Min Verenigde Staten

Wanneer de dochter van een Chinese restauranteigenaar in Londen wordt vermoord door IRA terroristen en de politie geen actie wil ondernemen, besluit haar vader er alles aan te doen om haar dood te wreken en zelf voor gerechtigheid te zorgen.

Regie
Martin Campbell
Cast
Jackie Chan, Pierce Brosnan, Michael McElhatton, Bern Collaco, Dermot Crowley, Simon Kunz, Jorge Leon Martinez, Lasco Atkins, Orla Brady, Shihoko Nagai, Mark Tandy, Charlie Murphy, David Pearse, Dilyana Bouklieva, Stephen Hogan, Rufus Jones, Lia Williams, Rory Fleck-Byrne, Pippa Bennett-Warner, Roberta Taylor, Caolan Byrne, Aaron Monaghan, Glenn Webster, Katie Leung, John Cronin, Niall McNamee, Donna Bernard, John Cronin.
Release
30.09.2017
Release NL
02.11.2017
Release DVD
02.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Campbell | Cast: Jackie Chan (Quan Ngoc Minh), Pierce Brosnan (Liam Hennessy), Michael McElhatton (Jim Kavanagh), Liu Tao (Keyi Lam), Charlie Murphy (Maggie/Sara McKay) e.a.| Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2017

The Foreigner kwam in januari 2016 onbedoeld in het nieuws, toen een voor deze productie gefilmde explosie werd aangezien voor een terroristische aanslag. Het ge├źnsceneerde tafereel betrof een rode dubbeldekker die de lucht ingaat terwijl hij in hartje Londen de Thames oversteekt; veel Engelser dan dat wordt het haast niet. Een dikke anderhalf jaar later is de Britse hoofdstad meerdere malen opgeschrikt door echte aanslagen die hier qua symboliek weinig voor onderdoen. The Foreigner lijkt daarmee goed aan te haken bij de actualiteit, maar opvallend genoeg blijkt al snel dat de terroristische dreiging in deze film niet afkomstig is uit extreem-islamitische hoek, maar van een oude vijand die al bijna vergeten leek: de IRA. Of nou ja, een fictieve nieuwe opleving daarvan genaamd 'the Authentic IRA'. Maar goed, wat is het verschil nou helemaal?

The Foreigner doet hierdoor denken aan thrillers uit de jaren negentig waarin de IRA als bedreiging werd opgevoerd, zoals Patriot Games, The Crying Game en The Devil's Own. Heel vreemd is dat niet, want het bronmateriaal is een boek dat uitkwam in 1992, een tijd waarin het escalerende geweld van de IRA de gemoederen flink bezighield. De vraag is echter: wat moeten we hier anno 2017 nog mee? De paramilitaire organisatie heeft zijn wapens al lang neergelegd en volop stappen gezet richting vrede met het Verenigd Koninkrijk, dus de kans is klein dat de bloedige strijd spoedig weer zal oplaaien. De methode voor het bewerken van een dergelijk boek is aldus doodeenvoudig: maak een film die gesitueerd is in 1992. Maar helaas: het verhaal is verplaatst naar het heden, resulterend in een scenario dat zich in allerlei bochten moet wringen om enigszins te kunnen werken.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Foreigner Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Helemaal geen slechte film deze actie thriller met Jackie Chan en Pierce Brosnan in de hoofdrollen......."

The Foreigner

acties