Pierce Brosnan speelt oud IRA-lid in actiethriller 'The Foreigner'

Pierce Brosnan speelt oud IRA-lid in actiethriller 'The Foreigner'

Hij voegt zich bij hoofdrolspeler Jackie Chan en regisseur Martin Campbell.

Een half jaartje terug nam Jackie Chan de taak op zich om de titelrol in The Foreigner te vervullen. Nick Cassavetes (John Q, Alpha Dog) is inmiddels door regisseur Martin Campbell vervangen, wat mogelijk de nieuwe casting niet geheel vreemd maakt. Campbell zal namelijk met Pierce Brosnan herenigd worden, de twee maakten in de jaren 90 de James Bond-film Goldeneye.

The Foreigner zal een verfilming worden van auteur Stephen Leathers The Chinaman. Chan belichaamt de Chinese Nguyen Ngoc Minh, een man met een afschuwelijk verleden die voor zowel de Vietcong als de Amerikanen mensen heeft gedood. Minh start later een familie, maar Thaise piraten onteren en vermoorden zijn twee oudste dochters. Met zijn resterende gezinsleden begint Minh een restaurant in Londen. Als schepje bovenop de vorige ramp bombarderen kwaadaardige leden van het Iers Republikeinse Leger zijn vrouw en dochter. Wanneer het rechtssysteem niet in zijn voordeel werkt, besluit Minh zelf actie te ondernemen.

Brosnan zal in de actiethriller ene Liam Hennessy spelen, een voormalig lid van de IRA die nu voor de overheid werkt. David Marconi (Die Hard 4.0) en Peter Buchman (Eragon) schrijven de adaptatie. Momenteel lopen de makers achter op schema, de opnames hoorden eigenlijk al in oktober te zijn begonnen.



NieuwsFilm

meest populair