Eragon (2006)

As Darkness Falls, The Last Dragon Will Choose Its Rider.

Vermakelijk, maar weinig origineel fantasieavontuur.
play

4,8 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Hongarije
104 Min Verenigde Staten

Wanneer Eragon een glimmend blauw ei vindt denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer uit het ei een draak verschijnt realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden die wel eens net zo oud als het Koninkrijk kan zijn. Van de één op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom (Jeremy Irons) die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak de koning met duistere krachten (John Malkovich) zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk nog verder in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Draken Ridders op zich nemen? Het lot van het gehele Koninkrijk ligt in zijn handen....

Regie
Stefen Fangmeier
Cast
Rachel Weisz, Jeremy Irons, John Malkovich, Garrett Hedlund, Djimon Hounsou, Robert Carlyle, Sienna Guillory, Christopher Egan, Ed Speleers, Gary Lewis, Alun Armstrong, Steve Speirs, Michael Mehlmann, Joss Stone, Richard Rifkin, Richard Rifkin.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 249.288.105
Release
13.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefen Fangmeier | Cast: Edward Speleers (Eragon), Jeremy Irons (Brom), Sienna Guillory (Arya) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2006

Vijftien jaar oud was Christopher Paolini toen hij begon te schrijven aan zijn fantasyboek Eragon over de jonge drakenrijder Eragon die samen met zijn onafscheidelijke draak Saphira de strijd aangaat met een boosaardige koning en zijn duistere strijdkrachten. Sinds de zeer succesvolle publicatie is Paolini’s boek inmiddels het eerste deel geworden van wat de jonge auteur de Inheritance-trilogie heeft gedoopt.

Een blauw, onwerelds en eivormig object belandt als donderslag bij heldere hemel in de schuur van het weeskind Eragon. Hij woont bij zijn oom in een dorp dat wel wat weg heeft van het Hobbit-territorium The Shire, zoals beschreven door Tolkien en schitterend verfilmd door Peter Jackson in zijn trilogie The Lord of the Rings. Dat drakenei blijkt niet zo maar bij Eragon te zijn beland, maar koos hem heel bewust uit. Eenmaal uitgekomen en groot geworden, communiceert de prachtig vormgegeven draak Saphira telepathisch met de jongen, zoals alle draken dat ooit met hun berijder deden.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Eragon Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Ik heb de boeken serie gelezen. Het eerste deel was middelmatig, de latere delen iets beter. De film......"

Paulusie

"...De boeken waren prima, heb ze gelezen en zijn zeer vermakelijk. Geschreven door een jong ventje. Jam......"

Banned

"...[quote=Galu]DRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK van een film. Echt niet te geloven meteen de DVD aan stukken gere......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Eragon

acties