Blu-ray review 'Thor: Ragnarok' - lolbroeken-superheldenfilm!

Blu-ray review 'Thor: Ragnarok' - lolbroeken-superheldenfilm!

Of was je deze alweer vergeten?

Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Cate Blanchett (Hela), Tessa Thompson (Valkyrie), Jeff Goldblum (Grandmaster), Idris Elba (Heimdall), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Bioscooprelease: 26.10.2017 | Recensie: 3 sterren

Door het enorme succes van Black Panther en het aanstaande Avengers: Infinity War ben je Thor: Ragnarok misschien alweer vergeten. Dit film van Taika Waititi was echter wel een enorme eyecatcher en na de Guardians-films een volgende stap in de buitenaardse Marvel-wereld. Met bekende, maar ook zeker nieuwe gezichten (Jeff Goldblum!) was de derde Thor-film van begin tot eind een grote maffe bedoening aangevuld met bekende Marvel-actie.

In het $180 miljoen kostende Thor: Ragnarok volgt de avonturen van Thor die voor een nieuwe bedreiging komt te staan - de meedogenloze Hela. Thor verliest zijn magische hamer en wordt gevangen genomen aan de andere kant van het universum. Het wordt voor hem een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok - de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving - te stoppen. Hiervoor moet Thor alleen eerst een dodelijke gladiator strijd overleven, waarbij hij recht tegenover zijn voormalig bondgenoot en mede-Avenger de Incredible Hulk komt te staan.

Walt Disney bracht Ragnarok - goed voor $854,2 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave en de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8717418510701 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Walt Disney Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Thor: Ragnarok zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De hoes is verder redelijk basic, met achterkant de waslijst extra's.

Beeld

En niet geheel onverwacht heeft Disney weer een puike schijf afgeleverd. Kleur speelt in Ragnarok een belangrijke rol, aangezien zowel de omgevingen als de personages flink uitgedost zijn. Deze High Def-uitgave laat dit uitstekend zien! De scherpte is super en het geheel doet prima filmisch aan. De visuele effecten zijn doorgaans ook goed en het beeld is super strak, zonder opvallende ruis. Weinig aan toe te voegen. Top!

Geluid

Voor de muziek werd Mark Mothersbaugh aangetrokken, de man die bekend is van zijn werk aan The LEGO Movie en 21 Jump Street. De reden is vrij snel duidelijk. Naast de vele drukke beelden is de muziek ook druk en dit sluit helemaal aan op de gedachte van hoe een blockbusterkomedie gemiddeld gezien beleefd moet worden. De track die Disney meelevert is DTS-HD 7.1 en deze zorgt ervoor dat de ruimteschepen, het geschreeuw van de Hulk en bliksem van Thor uit je boxen denderen. De surround-kanalen worden veelvuldig ingezet aangezien de actie vaak groots is en zich overal afspeelt. Prima track.

Bonusmateriaal

De uitgaven van films van Marvel Studios bevatten vaak een aantal standaard onderdelen. Zo nu ook weer. Er zijn verhoudingsgewijs wel iets meer featurettes te bekijken, naast de Gag Reel en het audiocommentaar van Taika Waititi.

Featurettes: Via de video's Getting In Touch With Your Inner Thor, Unstoppable Women: Hela & Valkyrie, Finding Korg, Sakaar: On The Edge Of The Known And Unknown krijg je vooral een brede blik op hoe de film werd gerealiseerd en welke personages het opvallendst zijn. Journey Into Mystery geeft een blik op de nog zo onbekende buitenaardse Marvel-wereld.

Team Darryl: Dit keer is The Grandmaster het huisgenootje van Darryl.

Marvel Studios: The First Ten Years - The Evolution Of Heroes: De afgelopen maanden komen er al wat uitingen voorbij voor het 10-jarige bestaan van het bekende Marvel filmuniversum. In deze 5 minuten een blik op de reeks, tot en met Infinity War.

Zes verwijderde scènes: Met de titels Extended Scene: Thor Meets The Grandmaster, Extended Scene: Stupid Avenger vs. Tiny Avenger, Extended Scene: Grandmaster and Topaz, Skurge Finds Heimdall en Hulk Chases Thor Through Sakaar en een speelduur van bijna 6 minuten aardig, maar minder spectaculair dan verwacht.

8-Bit Sequences: Een aardige toevoeging waarin je geanimeerde storyboards ziet met (moderne) 8-bit graphics. Je kunt er twee bekijken, met de titels Sakaar Spaceship Battle en Final Bridge Battle.

Uitstekend vermaak met Thor en Hulk; prachtige Blu-ray uitgave

Thor: Ragnarok neemt je mee in het beste Thor solo-avontuur tot op heden. Helemaal "solo" is dit natuurlijk niet aangezien hij in de film de Revengers verzamelt, met de Hulk, Valkyrie en Loki. En dan zijn er ook nog Hela, The Grandmaster, Korg en Skurge. Een drukke, maar vermakelijke sci-fi superheldenfilm. Hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair