Ridley Scott maakt mogelijk spionagethriller 'Queen and Country'

Ridley Scott maakt mogelijk spionagethriller 'Queen and Country'

Hij is in onderhandelingen met Fox.

Regisseur Ridley Scott voert momenteel gesprekken met Fox om de spionagethriller Queen and Country te regisseren. Hij baseert zich dan op een Eisner-prijs winnende graphic novel van Greg Rucka. Het zou het volgende project kunnen worden van de regisseur, die eigenlijk aan de slag had gewild met een nieuwe Alien-film.

Queen and Country draait om de Britse geheime dienst. Centraal staat een geheim agent met de naam Tara Chace, de beste in haar vakgebied. Zij wordt als lokaas gebruikt om een internationale terrorist op te sporen die een aanslag organiseerde in het centrum van Londen.

De graphic novel liep tussen maart 2001 en augustus 2007 en telde in totaal 32 uitgaven. Overigens zou Craig Viveiros de film oorspronkelijk regisseren, met een hoofdrol voor Ellen Page. Het project vond toen geen doorgang en werd geannuleerd. Geen van beiden is nog verbonden aan het project.

Helemaal zeker is het overigens niet dat Scott de film maakt. Hij is ook in gesprek met Disney om The Merlin Saga te regisseren.



NieuwsFilm

meest populair