Netflix & James Wan maken slasher 'There's Someone Inside Your House'

Netflix & James Wan maken slasher 'There's Someone Inside Your House'

'Real Steel'-regisseur Shawn Levy helpt mee.

Diverse filmstudio's dolven onlangs het onderspit toen Netflix het idee van There's Someone Inside Your House binnensleepte, een verfilming van het gelijknamige boek uit 2017. Deze is geschreven door Stephanie Perkins en speelt zich af tijdens Halloween. Het schrijfwerk bevat elementen van slashers en coming-of-age-titels, waaronder The Breakfast Club. De toon van het project wordt vergeleken met Netflix-serie Stranger Things.

Netflix heeft de rechten gewonnen om het project te realiseren. Daarbij krijgt de streamingdienst ook meteen assistentie van een tweetal productiebedrijven: 21 Laps Entertainment en Atomic Monster. Eerstgenoemde onderneming is opgericht door Shawn Levy en de tweede door James Wan. Met hun bedrijven steunden ze respectievelijk films als Arrival en The Conjuring 2.

There's Someone Inside Your House volgt Makani Young, die een jaar geleden door haar ouders uit Hawaï gestuurd is om bij haar grootmoeder in Nebraska te gaan wonen. Ze heeft inmiddels een aantal vrienden waarmee ze hecht is en begint daarnaast verliefd te worden op het mysterieuze buitenbeetje Ollie Larsson.

Maar als Makani dacht aan haar donkere verleden te kunnen vluchten, dan heeft ze het mooi mis. Op een dag worden haar medestudenten één voor één vermoord, het ene slachtoffer op bloederigere en afschuwelijkere wijze dan de ander. Makani heeft geen idee wie de volgende is, maar vermoedt wel dat zijzelf op de lijst staat. Een confrontatie met haar donkere geheimen lijkt een zekerheid...

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair