Nieuwe 'Matrix'-film breidt universum uit

Nieuwe 'Matrix'-film breidt universum uit

Dus geen reboot.

Scenarioschrijver Zak Penn sprak met de site Screen Rant over de aankomende nieuwe Matrix-film. Zoals te verwachten, had hij niet veel details, maar het is wel interessant om te horen dat hij vermoedelijk gewoon de boel uit gaat breiden.

"Ik werk momenteel aan The Matrix, dat zich in... een fase bevindt," aldus Penn. "Het is een franchise die ik dolgraag terug wilde brengen. Ik kan niet teveel details vertellen, maar ik heb Warner Bros. al jaren lastiggevallen om het terug te brengen en dat is nu dus iets waar ik aan werk. Maar ik werk ook aan een aantal andere projecten."

Toch is het de vraag wat de nieuwe film van Penn toe kan voegen aan de trilogie van de Wachowski's. "Toen het nieuws rond The Matrix kwam, waren er reacties van mensen die dachten dat we een reboot gingen maken. Maar dat leek mij echt ondoenlijk, compleet gestoord. Ik bedoel, The Matrix is nog altijd een van mijn favoriete films. Als ze hem opnieuw uitbrengen, zullen mensen nog steeds naar de bioscoop gaan om hem te zien."

Waar het project van Penn aan doet denken is de Animatrix, de animatiefilm die het fictieve universum flink uitbreidde. Dan worden er nieuwe verhalen die zich in de Matrix afspelen verteld. Mogelijkheden zijn er ook genoeg, want in een van de films werd uitgebreid gehint naar vorige versies van de Matrix, waarin mythische wezens echt bestonden.

Mogelijkheden genoeg, maar de vraag is vooral of mensen er wel zin in hebben. Kortom: zie jij een nieuwe Matrix-film zitten?



NieuwsFilm

meest populair