Jim Carrey's karikaturen van Trump en diens perschef vallen niet goed in de smaak

De nodige Trump-aanhangers halen op sociale media uit naar de acteur.

De laatste tijd zien we Jim Carrey dan misschien wel wat minder in films, dat betekent niet dat hij zich niet op een andere manier bezig houdt. De 56-jarige acteur werkt nu graag mee aan alles wat plaatsvindt achter de schermen en in zijn vrije tijd schildert hij heel wat af. Nu deelde hij een paar van zijn kunstwerken op Twitter, maar deze vielen lang niet bij iedereen even goed in de smaak.

Carrey had namelijk een portret gemaakt van President Trump, met als titel: ''De heks van de West Wing en Putin's vliegende apen''. Een ander portret was dat van White House Press Secretary Sarah Huckabee Sanders, waarover Carrey het volgende had te zeggen: ''Dit is het portret van een zogenaamde christen wiens enige doel in het leven is om te liegen voor de slechteriken. Monsterlijk!''

De nodige Trump-aanhangers lieten als reactie hierop van zich horen op Twitter en zeiden dat dit te ver ging. Zij vinden dat Carrey het begrip 'christen' in een slecht daglicht plaatst. Anderen gingen nog een stuk verder en maakten de acteur met de grond gelijk; zo hadden ze het over zijn ''waardeloze carrière'' en ''zijn haat jegens vrouwen''. Maar er is iemand die het nu voor hem opneemt en wel Kathy Griffin:

''Iedereen moet begrijpen dat Jim Carrey's portret van Sanders verre van seksistisch is. Het is zijn stijl van tekenen en iemand neer te zetten van wie hij denkt dat ze niet eerlijk is. Dat hij als gevolg hiervan wordt aangevallen slaat natuurlijk nergens op. Ons land heeft het op dit moment bepaald niet gemakkelijk, met de nodige crises gaande en gigantische salarisverschillen, maar dit Carrey verhaal is waar Fox zich mee bezig houdt? Doe toch even normaal! Ook wil ik even kwijt dat Carrey een van de eersten was om mij bij te staan tijdens mijn eigen Trump-schandaal. Ik zal dat nooit vergeten. Maar zelfs als hij dat niet had gedaan, zou ik het nu nog voor hem opnemen, want dit gaat natuurlijk nergens over''.

Carrey's tekeningen zijn hier te bekijken.



NieuwsFilm

meest populair