Disney's flop 'A Wrinkle in Time' niet in Nederlandse bioscoopzalen

Balen, of niet?

Walt Disney's A Wrinkle in Time is duidelijk geen succes. In de States was er al een matig ontvangst en de opbrengsten aan de bioscoopkassa's vallen ook tegen. Nu is bekend geworden dat de fantasyfilm niet in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zal zijn. [Met dank aan Frietgezicht voor de tip]

De fantasyfilm van Selma-regisseur Ava DuVernay noteerde slechts een 40 procent op Rotten Tomatoes en een bedenkelijke 4,2 op de IMDb. De opbrengst valt ook tegen voor het circa $100 miljoen kostende project. Tot op heden werd er door A Wrinkle in Time wereldwijd een erg magere $75 miljoen opgehaald.

Met rollen voor Storm Reid, Levi Miller, Chris Pine, Gugu Mbatha-Raw, Oprah Winfrey en Reese Witherspoone stond gepland voor 4 april. In de zomer volgt wel de VOD en DVD-release. Check hieronder nog eens de trailer:


In A Wrinkle in Time verdwijnt de wetenschapper Alex Murry plotseling. Zijn dochter Meg onderneemt samen met broertje Charles Wallace en haar vriend Calvin O'Keefe een groots avontuur. Alex werkte aan een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Een tesseract is een vierdimensioneel object, een hyperkubus. Meg en haar kompanen gebruiken de tesseract om verschillende, kleurrijke planeten af te reizen, op zoek naar haar vader.

NieuwsFilm

meest populair