Celebrity

Stanley Kubrick-memorabilia veiling

Met een paar zeer zeldzame items!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 14:35 in Celebrity
Veel mensen zijn grote fans van Stanley Kubrick's werk; de legendarische regisseur maakte films zoals o.a. 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange en Full Metal Jacket. Deze films worden dan ook gezien als klassiekers en de nodige mensen zouden er waarschijnlijk heel wat voor over hebben om een item uit een van deze films te kunnen bemachtigen. Dat is nu mogelijk!

Kubrick's voormalige assistent, Emilio D'Alessandr, organiseert namelijk binnenkort een veiling waar nogal wat Kubrick-memorabilia van de hand gedaan zullen worden. Sommige van de stukken zijn niet heel erg speciaal; de wat goedkopere en normale items zijn bijvoorbeeld de filmklapper van de film Eyes Wide Shut, verschillende posters en de nodige oude tassen van Kubrick zelf, maar twee stukken zullen hoogstwaarschijnlijk heel wat aandacht gaan krijgen.

Zo zal de jas die Jack Nicholson droeg als Jack Torrance in The Shining geveild worden en een zeer zeldzame cut van the Shining, waarin een deleted scene zit waarin Shelley DuValls personage haar zoon Jack draagt. Kubrick had al het 'overbodige' en ongebruikte materiaal verbrand dus dit exemplaar is daardoor erg speciaal geworden. Deze Shining cut is dan ook bijna vierduizend dollar waard.

Mocht je interesse hebben, kijk dan op de veilingsite Aste Bolaffi. De veiling vindt volgende week plaats maar je kunt nu al bieden.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tycho Nestoris

Avatar

Gaaf, Eyes Wide Shut is nog altijd mijn favoriete film van Kubrick. Topfilm.

Mav Damian

Avatar

Heb alleen a space odyssey van hem gezien en damn wat vond ik die indrukwekkend. Een van mijn favoriete sci fi films.

Ed Crane

Avatar

Ik wil die monolith uit 2001 wel hebben, zou een mooie grafsteen zijn.

Tycho Nestoris "Gaaf, Eyes Wide Shut is nog altijd mijn favoriete film van Kubrick. Topfilm."


Topfilm indeed.

Mav Damian "Heb alleen a space odyssey van hem gezien en damn wat vond ik die indrukwekkend. Een van mijn favoriete sci fi films."

Then what are you waiting for, ga al z'n films kijken.

ThomasOMalley

Avatar

Adam Savage heeft ooit een prachtig project gemaakt van het nabouwen (en verbeteren!) van het doolhof uit The Shining. Een erg vermakelijke diy en het kost je nog geen 25 YouTube-minuten.

Master Of Films

Avatar

Ik wil die Stanley Kubrick’s f/0.7 ZEISS objectief hebben en de Overlook hotel.

nieuwslaatste nieuws

meest populair