Doctor Doom-film vindt inspiratie in... Winter Soldier!

Doctor Doom-film vindt inspiratie in... Winter Soldier!

Waarom ook niet.

Legion-bedenker Noah Hawley heeft al een tijd terug aangegeven dat hij werkt aan een film over Doctor Doom, de bekendste tegenstander van het Marvel-superheldenteam Factastic Four. Ondanks dat Disney mogelijk Fox overneemt en daardoor veel plannen herzien zullen worden, werkt Hawley nog aan de film.

Tegenover Observer zei Hawley dat Captain America: The Winter Soldier een goed voorbeeld is voor zijn idee: "Wat voor mij interessant is aan Dooms karakter is dat hij de koning van een Oost Europees land is en hiervan een versie is dat meer lijkt op een politieke thriller welke genres mixt. Het is iets dat Winter Soldier erg goed deed. Dit was een soort van Koude Oorlog-superheldenfilm."

Maar Hawley geeft aan dat het geen kopie moet worden. Het moet wel iets anders worden, een mix van genres. "De opdracht is om de Fantastic Four niet opnieuw te lanceren. We moeten dit fascinerende en niet goed weergeven personage een film geven met de vragen: is hij een held? Is hij een slechterik? Wat wil hij nou eigenlijk echt?" Aldus Hawley.

Of en wanneer de film verschijnt, zal voorlopig nog onduidelijk blijven.

NieuwsFilm

meest populair