Thor: The Dark World - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Thor: The Dark World - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Thor: The Dark World (2013)
Regie: Alan Taylor | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Anthony Hopkins (Odin), Natalie Portman (Jane Foster), Christopher Eccleston (Malekith) e.a. | Budget: 170 miljoen dollar | Box office: 644,6 miljoen dollar
Dit is voor velen de zwakste film in het Marvel Cinematic Universe. Hiervoor zijn meerdere redenen, maar één van de belangrijkste in de slechterik Malekith, gespeeld door Christopher Eccleston. De meest opvallende introductie in de filmreeks was die van de Aether, oftewel de Reality Stone.

Het plot
De duistere elf Malekith wilde eeuwen geleden met behulp van de Aether het universum terugbrengen naar haar oorspronkelijke vorm. Dit werd voorkomen door Odin en de slechterik trok zich terug, om te wachten op een nieuwe kans. Door zeer ongelukkige omstandigheden in de huidige tijd weet de Aether Jane Foster in bezit te nemen. Dit doet Malekith ontwaken. Thor kan Jane niet helpen en Odin vreest dat Jane Foster een grote bedreiging vormt. Na een eerste aanval van Malekith, en de dood van Thors moeder Frigga, is Thor uit op wraak. Noodgedwongen samen met Loki. Ondanks de nodige confrontaties krijgt Malekith de Aether in handen en wil hij in Londen zijn plan tot uitvoering brengen. Thor neemt het opnieuw op tegen Malekith terwijl Jane en Dr. Erik Selvig op het laatste moment Malekith en zijn schip weten terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. Het betekent Malekiths dood. Eenmaal terug in Asgard weigert Thor de troon opnieuw en weet Loki deze wel in handen te krijgen door zich voor te doen als Odin.

Links met andere films
Er zijn uiteraard verwijzingen naar The Avengers en Loki verandert een paar seconden in Captain America. Op de post credit-scene na staat de film grotendeels op zichzelf. Zoals gezegd wordt de Reality Stone geïntroduceerd.

After credits
Hierin een grote hint naar Guardians of the Galaxy, als in het nafilmpje Benicio Del Toro's The Collector te zien is. Hij krijgt van Volstagg en Sif de Aether. Dit om de Aether en de Tesseract (uit The Avengers) niet allebei in Asgard te bewaren.

Cameo van Stan Lee
In de film zit Dr. Erik Selvig in een inrichting. In de scène zien we Selvig een betoog houden. Al snel blijkt dat hij spreekt tegen andere mensen in de inrichting. Lee is daar een van en vraagt zijn schoen terug.



NieuwsFilm

meest populair