Thor: The Dark World

Thor: The Dark World (2013)

There was darkness.

In afwachting van de volgende Avengers-bijeenkomst moet de blonde god met de hamer het weer even alleen doen. Gelukkig is Loki er nog.
play

6,2 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Dit vervolg speelt af na de gebeurtenissen van Thor en The Avengers. Thor probeert de vrede in kosmos te herstellen wanneer hij plots wordt geteisterd door een oud ras, onder leiding van de boosaardige Malekith, dat het universum opnieuw wil hullen in duisternis.

Alt titel
Thor 2
Regie
Alan Taylor
Cast
Christopher Eccleston, Anthony Hopkins, Rene Russo, Stellan Skarsgård, Natalie Portman, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Idris Elba, Alice Krige, Tom Hiddleston, Zachary Levi, Ray Stevenson, Kat Dennings, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Chris Hemsworth.
Budget
$ 170.000.000
Opbrengst
$ 479.765.000
Release
08.11.2013
Release NL
31.10.2013
Release DVD
11.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Alan Taylor | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane Foster), Tom Hiddleston (Loki), Stellan Skarsgård (Dr. Erik Selvig), Anthony Hopkins (Odin), e.a.| Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Toen tweeënhalf jaar geleden Thor uitkwam, had Marvel binnen zijn Cinematic Universe al drie films afgeleverd en nog twee te gaan tot de uitgezette franchises elkaar zouden treffen in The Avengers, waarvan de opnamen toen net waren begonnen. Thor leek daarmee een verplicht nummer dat diende om het titelpersonage en zijn broer Loki te introduceren, zodat deze een jaar later in goed gezelschap hun strijd op een hoger niveau konden uitvechten. In zekere zin voldeed de film aan die verwachting, maar het bleek ook een zeer aangenaam stukje zomerentertainment waar verder weinig mis mee was. Het vervolg, getiteld The Dark World, heeft dezelfde kwaliteiten als zijn voorganger en is op sommige punten zelfs iets sterker, maar voelt toch te veel als een tussendoortje vol opzetjes voor toekomstige films.

Misschien wel het beste aan The Avengers was de vakkundige wijze waarop de vier Marvel-franchises bij elkaar werden gebracht. Te midden van alle nieuwe ontwikkelingen en het daaruit voortvloeiende spektakel kreeg ieder hoofdpersonage enige ruimte om het verhaal uit zijn solofilm(s) voort te zetten, zij het nu in een bredere context. Maar hoe ga je vanaf daar verder? Aan het einde gingen alle leden van het superheldencollectief immers hun eigen weg, maar werd ook vermeld dat ze weer samen zouden komen als dat nodig was. Dat zal pas gebeuren wanneer in 2015 het vervolg uitkomt; tot die tijd lijkt iedereen zijn eigen boontjes te moeten doppen.

videotrailers & clips

alle artikelen (90)

Thor: The Dark World Nieuwsberichten