Benedict Cumberbatch was bijna één van de zwakste MARVEL-schurken geweest

Benedict Cumberbatch was bijna één van de zwakste MARVEL-schurken geweest

Gelukkig zat zijn agenda in de weg...

Het Marvel Cinematic Universe heeft de afgelopen 12 jaar een blik aan favoriete striphelden tot leven gewekt, waaronder Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch). Maar bijna was dit helemaal anders gelopen.

Want voordat hij de rol van de Sorcerer Supreme kreeg aangeboden, had de studio de acteur Cumberbatch voor een andere rol op het oog.

Mede dankzij zijn vertolking van de slechterik Khan in Star Trek: Into Darkness kreeg Cumberbatch de kans om Malekith te spelen in (volgens velen) één van de slechtste delen uit het MCU tot nu toe, Thor: The Dark World.

Hoewel dat niet doorging, en de rol eindigde bij Doctor Who-acteur Christopher Eccleston, bleef Cumberbatch altijd op het verlanglijstje staan.

Langer leven
Ongetwijfeld zal hij geen spijt hebben van de keuze om Doctor Strange te accepteren, want inmiddels is hij een vaste waarde in de wereldwijde miljardenfranchise geworden.

Zo zagen we optredens in zijn eigen solo-avontuur (waarvan volgend jaar het vervolg In The Multiverse Of Madness verschijnt), een korte cameo in Thor: Ragnarok, een zeer groot aandeel in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame en binnenkort belangrijke samenwerking met Spider-Man in No Way Home.

NieuwsFilm

meest populair