Natalie Portman was zo teleurgesteld in deze 'Thor'-verandering dat ze jarenlang niet terugkeerde in het Marvel Cinematic Universe

Natalie Portman was zo teleurgesteld in deze 'Thor'-verandering dat ze jarenlang niet terugkeerde in het Marvel Cinematic Universe

Natalie Portman verliet het MCU even, waardoor Thor grappen maakte over de afwezigheid van Jane Foster in 'Avengers: Age of Ultron'.

Natalie Portman speelde Jane Foster in de eerste twee Thor-films, Thor en Thor: The Dark World. Jane Foster is een Amerikaanse astrofysicus die Thor vindt nadat hij verbannen is naar de aarde. De twee worden uiteindelijk romantisch betrokken. Maar daarna verdween Jane van het MCU totdat ze jaren later terugkwam in Thor: Love and Thunder.

In de eerste Thor-film, die uitkwam in 2011, leren we Jane Foster kennen. Het personage wordt gespeeld door Portman en is een wetenschapper die al snel een connectie heeft met Thor. Ze starten zelfs een relatie en zien er heel gelukkig uit. Ook in de tweede Thor-film The Dark World zijn de twee samen te zien.

Andere regisseur
Portman was enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken met regisseur Patty Jenkins voor Thor: The Dark World. Jenkins, die later Wonder Woman zou regisseren, zou deze film regisseren, maar de productie besloot om Alan Taylor in te huren om de vervolgfilm te regisseren in plaats van Jenkins vanwege creatieve verschillen.

Het veranderen van de regisseur zou Portman naar verluidt van streek hebben gemaakt. Toen ze klaar was met The Dark World, keerde ze naar verluidt niet terug naar de set voor reshoots. Portman is dus wel te zien in de film, maar er zijn scènes waarin we Jane zien die niet gespeeld zijn door Portman. Zo verving de vrouw van Chris Hemsworth, Elsa Pataky, Portman tijdens de kusscène na de aftiteling.

Gedumpt
Het personage van Portman werd uit latere MCU-vervolgen geschreven. In Avengers: Age of Ultron, uitgebracht twee jaar na The Dark World, wordt ze even genoemd, terwijl Thor en Tony Stark tijdens de beroemde feestscène bespreken waarom hun partners nergens te bekennen zijn.


Tegen de tijd van de derde Thor-film, Thor: Ragnarok, werd een meer officiële verklaring gegeven voor de afwezigheid van Jane. Simpelweg: Thor en Jane zijn uit elkaar gegaan. In die film reizen Thor en zijn broer Loki naar New York City om hun vader te vinden. Een paar fans benaderen Thor en vertellen hem dat ze hebben gehoord dat Jane hem gedumpt heeft. De Noorse God corrigeert de fans door te zeggen dat hij het is die haar gedumpt heeft.

Vrouwelijke Thor
Portman bleef echter niet lang weg uit het MCU. Ze keerde terug in een grotere rol als de vrouwelijke Thor die met haar eigen hamer zwaait in Thor: Love and Thunder. Portman stemde ermee in terug te keren na een ontmoeting met Taika Waititi, de regisseur van de film. Hij zei dat Jane Foster's terugkeer naar het leven van Thor na acht jaar een grote aanpassing voor hem zou zijn, aangezien ze een ander leven zonder hem heeft gehad.


Thor: Love and Thunder, de laatste Thor-film waarin Portman te zien is als de vrouwelijke Thor, kan je bekijken op Disney+. Ook de twee andere Thor-films waarin Portman speelt zijn er te zien.

NieuwsFilm

meest populair