Guardians of the Galaxy - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Guardians of the Galaxy - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Guardians of the Galaxy (2014)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Batista (Drax), Lee Pace (Ronan), Michael Rooker (Yondu Udonta) e.a. | Budget: 170 miljoen dollar | Box office: 774,2 miljoen dollar
Na de vele films rond de vooral aardse Avengers maakte Marvel Studios in 2014 een eerste echte stap in het kosmische Marvel-universum. Guardians of the Galaxy bleek de gok meer dan waard. James Gunn zette de toon wat betreft de humor in het Marvel Cinematic Universe en introduceerde uiterst kleurrijke personages.

Het plot
De mens Peter Quill a.k.a. Star-Lord steelt een mysterieuze bol van de planeet Morag. Het maakt hem meteen een van de meest gezochte personen in de 'galaxy'. De slechterik Ronan stuurt Gamora achter hem aan en ook Yondu wil hem te pakken krijgen. Als Quill de bol probeert te verkopen komt hij in aanraking met Gamora en ook het vreemde duo Rocket en Groot. Na een confrontatie belanden ze gezamenlijk in de gevangenis en ontmoeten ze Drax. Ze ontsnappen met zijn vijven en vluchten naar Knowhere. Thanos eist van Ronan dat hij de bol in handen krijgt, nu Gamora hem verraden heeft. De 'Guardians' ontmoeten The Collector die uitlegt welke kracht de bol heeft. Na een gevecht met Ronan raken ze de bol aan hem kwijt en dit geeft Ronan de mogelijkheid om - met de infinity stone gekoppeld aan zijn krijgshamer - een eigen doel na te streven: de verwoesting van Xandar. Met veel geweld en de hulp van Yondu weten de Guardians het schip van Ronan neer te laten storten, maar dit kost wel het leven van Groot. Quill leidt Ronan vervolgens af en Drax en Rocket weten Ronan te stoppen, waardoor Quill de Infinity Stone grijpt. Ronan sterft. Even later wordt duidelijk dat Star-Lord half mens is.

Links met andere films
Deze film staat voor 99 procent op zichzelf. Het opduiken van Thanos is wel een belangrijke link met zijn verschijning in The Avengers. Als The Collector de Infinity Stones uiteenzet komen de Tesseract en de Aether voorbij. Het museum herbergt enkele herkenbare zaken, waaronder een Chitauri krijger en een Dark Elf.

After credits
Dit zijn vooral twee humoritische filmpjes. De eerste is met Dancing Groot en Drax. De tweede is in het verwoeste museum van The Collector waar Howard the Duck opduikt.

Cameo van Stan Lee
Geen enorm krachtige cameo. Lee wordt namelijk gespot door Rocket als zijn personage staat te flirten met een bewoner van Xandar.



NieuwsFilm

meest populair