Netflix-films in de ban tijdens Cannes Filmfestival

Vertonen prima, maar geen prijzen.

Verleden jaar wisten de films Okja en The Meyerowitz Stories nog hoge ogen te gooien op het Filmfestival van Cannes. En terecht, aangezien het prima films zijn, van Netflix. Het was wel de (voorlopig) laatste keer dat films van de streamingdienst meedingen om de filmprijzen van het bekende filmfestival.

Via The Hollywood Reporter heeft het Franse filmevenement gemeldt dat producties van Netflix en andere streamingservices niet meer mogen meedingen naar de Gouden Palm, de hoofdprijs van het filmfestival in Cannes.

Festivalbaas Theirry Fremaux, die met nominaties voor Okja en The Meyerowitz Stories hoopte Netflix te overtuigen om de films in de bioscoop uit te brengen. Toen dit niet gebeurde heeft de Fransman de reglementen aangepast. Vanaf heden moeten alle genomineerden te zien zijn geweest in Franse bioscopen. "De mensen van Netflix waren dol op de rode loper en presenteren graag tegelijkertijd met andere films. Maar ze begrijpen dat hun model lijnrecht tegenover het onze staat," aldus Fremaux.

Streamingservices mogen hun films wel vertonen op het festival, maar dan buiten de competitie. Het Filmfestival van Cannes 2018 vindt plaats van 8 tot 19 mei.



NieuwsFilm

meest populair