Mark Hamill vreest te veel 'Star Wars'-films

Mark Hamill vreest te veel 'Star Wars'-films

Terecht?

Na de overname van Lucasfilm in 2012, liet Walt Disney gelijk weten grootse plannen te hebben met de franchise. De 'sequel trilogy' werd aangekondigd en even later werd bekend dat er ook losstaande films zouden verschijnen. Ondertussen weten we dat Disney ieder jaar een film uitbrengt. Mark Hamill heeft zo zijn zorgen over deze strategie en sprak erover met Cinema Blend.


"Ik zal zeggen dat ze zichzelf moeten temporiseren, want je wilt het niet over-verzadigen. Ik zei tegen Disney, 'Echt? Vijf maanden nadat wij uitkomen verschijnt Solo: A Star Wars Story? Kunnen jullie niet minstens even wachten tot kerst?' Maar ze hadden alles al geboekt - ze doen Marvel en hun eigen films, dus het gaat voorbij mijn bevoegdheid."

Het blijkt dat Hamill wel een voorstander is van de 'Star Wars Stories': "Het voordeel van die losstaande films is dat ze niet vast hoeven te houden aan de formule van een trilogie. Ze kunnen hun een eigen verhaal brengen en deze afronden zonder het publiek achterlatend roepend om meer."

Van Lucasfilm verschijnt over zo'n 2 maanden Solo: A Star Wars Story, eind 2019 is het de beurt aan Star Wars IX en daarna volgt mogelijk nog een losstaande film. Na 2020 is het de beurt aan de compleet nieuwe trilogie van Rian Johnson en worden er films bedacht door Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss.

NieuwsFilm

meest populair