Sharon Stone krijgt geen fatsoenlijke rollen meer aangeboden

Sharon Stone krijgt geen fatsoenlijke rollen meer aangeboden

Volgens de actrice zelf gebeurt dit vaak met ouder wordende actrices.

Sharon Stone werd wereldberoemd na haar rol in Basic Instinct van Paul Verhoeven, maar ze is de laatste jaren eigenlijk bijna niet meer te zien. Volgens de actrice is dat niet haar eigen keuze maar gewoon de stand van zaken in Hollywood; naarmate een actrice ouder wordt, wordt het alsmaar lastiger nog goede rollen aangeboden te krijgen. Dit is in ieder geval het probleem van Stone:

''Ik krijg gewoon bijna nooit meer nog een echt goed script aangeboden. Soms komt het nog wel eens voor, maar ik heb mij vaak moeten aanpassen. Ik word absoluut niet meer voor dezelfde rollen gevraagd als jaren geleden''. Stone werd eerder deze maand 60 en zegt dat veel regisseurs haar niet meer vragen vanwege haar leeftijd. Ook liet ze weten dat ze vaak cliché-rollen aangeboden krijgt en daar niet veel interesse in heeft:

''Ik kreeg het script van All I Wish toegestuurd waarin ik de moeder zou spelen van een 25-jarige dochter die niet weet wat ze wil doen in haar leven en dat is zo traumatisch... Wat is daar nou traumatisch aan? Alsof dat nooit voorkomt... Ik stelde dus voor dat ik de dochter zou spelen en een ander iemand mijn moeder!'' Susan Walter, de schrijfster, zag dit wel zitten en engageerde Ellen Burstyn (85) als Stone's moeder.

Toch gelooft Stone dat de Time's Up en #MeToo bewegingen wel eens voor een positieve verandering zouden kunnen zorgen: ''Veel films worden niet verteld vanuit een vrouwelijk standpunt, maar bijna altijd vanuit een mannelijk. Niet veel verhalen gaan over hoe vrouwen zich echt voelen. Ik hoop dat de stand van zaken in Hollywood ervoor zorgt dat we nu eens vrouwen krijgen te zien zoals we ook echt zijn. Ik denk dat dat een van de belangrijkste veranderingen zou moeten zijn, want we willen niet alleen maar gehoord worden, maar ook gezien worden zoals we echt zijn''.

NieuwsFilm

meest populair