Stortvloed aan 9/11 films op komst

Er staat ons een golf aan 9/11-films te wachten die de dramatische gebeurtenissen naar het witte doek vertalen. Oliver Stone, Paul Greengrass en Danny DeVito zijn al aan de slag, maar vandaag werd bekend dat ook regisseur/scenarist Mike Binder (The Upside of Anger) zich aan het onderwerp gaat wagen.

De film Reign O'er Me gaat over een man (Adam Sandler) die op 9/11 zijn gezin verloor en het verdriet maar geen plek kan geven. Hij zoekt contact met een oud-kamergenoot (Don Cheadle), inmiddels een dokter, die vastberaden is zijn vriend te helpen.

Sony Pictures heeft interesse in het script van Binder en wil de film volgend jaar gaan maken met een budget van maximaal 20 miljoen dollar.

Wat 9/11-films betreft bijt regisseur Greengrass het spits af in april 2006 met Flight 93. Deze film vertelt het verhaal van die vlucht in real-time; vanaf het opstijgen, de kidnapping, de ontdekking bij passagiers via mobiele telefoons dat twee vliegtuigen in het WTC gevlogen waren, het besef dat hun vliegtuig op weg ging naar Washington tot de beslissing om koste wat kost het vliegtuig, dat uiteindelijk bij Pennsylvania crashte, te stoppen.



NieuwsFilm

meest populair