Simon Pegg noemt eerste, actievolle trailer van 'Star Trek: Beyond' opnieuw teleurstellend

Simon Pegg noemt eerste, actievolle trailer van 'Star Trek: Beyond' opnieuw teleurstellend

Ook zou er veel te laat begonnen zijn met het maken van reclame.

Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden sinds de dertiende Star Trek-film uitkwam, die de subtitel Beyond draagt, maar acteur en scenarist Simon Pegg is nog steeds niet tevreden wat betreft de officiële trailer. Toen deze werd onthuld - gevuld met stunts, actie en energieke muziek van de Beastie Boys - reageerden fans van de sciencefictionreeks enigszins verwonderd. Per slot van rekening draaide de serie daar nooit om. Daar is Pegg het mee eens.

Sinds Paramount Pictures met de franchise in 2009 opnieuw begon met Star Trek, speelt de 48-jarige Engelsman de rol van hoofdtechnicus Montgomery 'Scotty' Scott. Aangezien hij bij het schrijfwerk van het script betrokken was (deze moest perfect zijn vanwege het 50-jarige jubileum) wist Pegg wat er in de film zou voorkomen. Dat het nummer Sabotage van de bovengenoemde groep voor de trailer gebruikt is vindt de acteur nog steeds onzin. Volgens hem geeft het namelijk een sleutelscène weg.


"Ik was daar echt boos om," begint Pegg tegenover Geek Exchange. "Dat liedje was ons verrassende moment voor het eind. Het moest een leuke, versterkte twist zijn, iets dat een grote verrassing is. En ze gaven het gewoon weg in de eerste trailer, wat mij echt irriteerde."

Volgens Pegg gaven de trailer en andere promo's tevens het gevoel dat Star Trek: Beyond een hersenloze actiefilm is. In 2015 kwam hij hier voor het eerst op terug, na het uitkomen van de trailer. "Want ik weet dat er veel meer bij te kijken komt: het verhaal, uitdiepen van karakters en nog veel meer wat ik 'Star Trek'-dingen noem," aldus de acteur.

Bekijk de afbeeldingHoewel Pegg, medeschrijver Doug Jung en regisseur Justin Lin uiteindelijk tevreden waren met de kritieken die het spektakel kreeg, was de Engelse acteur niet onder de indruk van de marketing. Kennelijk is dat één van de redenen waarom de film zo slecht presteerde aan de box office. Met een budget van 185 miljoen dollar is er namelijk maar $ 343 miljoen opgehaald.

De acteur: "Als je kijkt naar een film als 'Suicide Squad' - die deed al een hele lang tijd de ronde voordat hij uitkwam, mensen waren er van op de hoogte. Maar wat betreft 'Star Trek: Beyond' - daar begonnen ze veel te laat met de reclamecampagne. De film heeft uiteindelijk goed zakengedaan, maar het was wel teleurstellend vergeleken met 'Star Trek: Into Darkness.'" Deze wist met hetzelfde, eerder genoemde budget $ 467 miljoen op te halen.

NieuwsFilm

meest populair