Ant-Man - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Ant-Man - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Ant-Man (2015)
Regie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd (Scott Lang/Ant-Man), Michael Douglas (Dr. Hank Pym), Evangeline Lilly (Hope van Dyne), Corey Stoll (Darren Cross/Yellowjacket), Michael Peña (Luis) e.a. Budget: 130 miljoen dollar | Box office: 519,3 miljoen dollar
Deze film was sinds 2003 in ontwikkeling bij het Britse duo Edgar Wright en Joe Cornish en in 2006 werden ze aangetrokken om de film te verwezenlijken. Ondanks dat er heel wat werk was verricht, acteurs waren aangetrokken verlieten zij vlak voor de productiestart de film. Wright: "Ik wilde een Marvel-film maken, maar ik denk dat zij niet echt een Edgar Wright-film wilden maken." Wright werd namelijk niet betrokken bij een versie van het script. Vrij snel waren Peyton Reed en schrijver Adam McKay de vervangers. Zij zorgden dat de film binnen het Marvel Cinematic Universe paste.

Het plot
De film laat in het begin zien hoe wetenschapper Hank Pym zijn Ant-Man-technologie ontwikkelde voor S.H.I.E.L.D. Hij neemt daar ontslag en start zijn eigen bedrijf Pym Technologies, waar hij uiteindelijk wordt weggewerkt door zijn dochter Hope en en zijn leerling Darren Cross. De laatste ontwikkelt zijn eigen krimppak, de Yellowjacket. Om ervoor te zorgen dat de technologie niet in de verkeerde handen belandt - bijvoorbeeld HYDRA -, zoekt Pym naar een opvolger. Dit is de niets wetende zwendelaar Scott Lang, die het pakt steelt en vervolgens meegaat in Pyms missie. Als Lang - als Ant-Man - de Yellowjacket wil stelen, wordt hij gevangen door Cross. Na het mislopen van een deal met HYDRA volgt er een confrontatie tussen Lang als Ant-Man en Cross in zijn Yellowjacket, waarbij het gezin van Lang onderdeel van de inzet is. Ant-Man verslaat Yellowjacket en dit betekent dat hij uit het criminele leven kan stappen.

Links met andere films
Er zijn een paar kleine verwijzingen naar andere films. Zo wordt er kort naar Avengers: Age of Ultron verwezen en is het hoofdkantoor van SHIELD uit The Winter Soldier te zien. Ook is er een kort gevecht met Anthony Mackie's Falcon. Ant-Man keerde terug in Civil War en zijn tweede solo/duo-avontuur is te zien in Ant-Man and the Wasp, aankomende zomer te verschijnen.

After credits
Er zijn er twee. De eerste is een clip waarin Hank Pym aan zijn dochter Hope het Wasp-pak laat zien. Dit is uiteraard een knipoog naar het aanstaande Ant-Man and the Wasp. De tweede is een directe verwijzing naar Civil War. Captain America en Falcon hebben het over de gevangengenomen Winter Soldier.

Cameo van Stan Lee
Lee is te zien in de flashback-scène van Michael Peña's Luis. Hij speelt een barman.



NieuwsFilm

meest populair