Dwayne Johnson over depressie en zijn moeders zelfmoordpoging

Dwayne Johnson over depressie en zijn moeders zelfmoordpoging

Vechten tegen een droevige stemming was erg lastig.

Vandaag de dag gaat het ontzettend goed met Dwayne Johnson. De oud-worstelaar is inmiddels een zeer succesvolle acteur geworden die niet alleen aardig wat loonstrookjes ontvangt, maar ook films maakt die bakken met geld binnenhalen. Toch was de 45-jarige Amerikaan niet altijd een welvarend individu. Zijn jeugd was erg somber en als jongere man kampte hij zelfs met depressie. In gesprek met het Engelse Sunday Express is hij daarop ingegaan.

De vervelende toestand kwam vooral door armoede. Toen Johnson 14 jaar was kwam hij dikwijls in de problemen met de politie, maar wat een jaar later gebeurde raakte hem zwaar. Zijn moeder Ata deed een poging tot zelfmoord op de snelweg en een jonge Johnson was erbij. "Ze stapte uit de auto en liep richting het tegemoetkomende verkeer. Grote vrachtwagens en auto's weken uit. Ik greep haar vast en trok haar met me mee naar de vluchtstrook."

Destijds stonden hij en zijn moeder er financieel ook niet goed voor. Op een gegeven moment werden ze zelfs hun woning uitgezet. De acteur vervolgt over zijn moeders zelfmoordpoging: "Het gekste is, is dat ze zich er niets meer van kan herinneren. Waarschijnlijk maar goed ook."

Alles wat tegenzat raakte Johnson. Middels een wonder lukte het hem aan de universiteit van Miami een studie te volgen. Daar ging hij football spelen, maar vele blessures velden hem. Ook maakte zijn vriendin het uit. "Ik bereikte een punt waar ik niets meer wilde doen en nergens meer heen wilde gaan. Continue zat ik te huilen. Mijn moeder en ik zijn allebei hersteld, maar we moeten altijd ons best doen met goed opletten wanneer andere mensen verdriet hebben. We moeten ze er doorheen helpen en eraan herinneren dat ze niet alleen zijn."



NieuwsFilm

meest populair