Spider-Man: Homecoming - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Spider-Man: Homecoming (2017)
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Michael Keaton (Adrian Toomes / Vulture), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Marisa Tomei (May Parker), Zendaya (Michelle) e.a. Budget: 175 miljoen dollar | Box office: 880,2 miljoen dollar
Na de drie films van Sam Raimi en de twee films van Marc Webb besloot Sony Pictures de krachten te bundelen met Marvel Studios. Na zijn introductie in Civil War kreeg Tom Hollands Peter Parker zijn eigen film met Homecoming. Zijn herkomstverhaal werd achterwegen gelaten en de focus lag op de droom van Parker: een Avenger worden. Met Tony Stark als mentor en Vulture als slechterik bleek Homecoming vooral een geinig én succesvol tussendoortje.

Het plot
Na Civil War keert Peter onder begeleiding van zijn mentor Tony Stark terug naar huis en naar tante May. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om een Avenger te worden. Hij ziet zijn kans schoon als een lokale slechterik, Adrian Toomes a.k.a. Vulture, aan de haal gaat met "afval" van de Chitauri. Samen met zijn hulpjes probeert Toomes deze te verkopen. Er volgen meerdere confrontaties en Tony Stark / Iron Man moet Parker meerdere malen te hulp schieten. Richting het einde komt Parker erachter dat Adrian Toomes wapens wilt stelen van een transportvliegtuig die vertrekt vanaf de Avengers Tower. In zijn oude pak verslaat Spider-Man Vulture. Daarna weigert Parker om full-time aan te sluiten bij de Avengers. Hij krijgt wel zijn pak terug van Tony en trekt deze aan, net als zijn tante binnenloopt.

Links met andere films
Er is een grote link met andere films in het Marvel Cinematic Universe. Uiteraard is er de link met Civil War en wordt er ingezoomd op de naweeën van de gebeurtenissen in The Avengers. Ook zien we criminelen met Avengers-maskers. Ook wordt het bestaan van Miles Morales, een mogelijk toekomstige Spider-Man, bevestigd, en wordt er gehint naar The Scorpion. Ook zou Homecoming de tijdlijn van het MCU door de war hebben gegooid.

After credits
De eerste is een hint naar de toekomst van de Spider-Man reeks welke in 2019 wordt voortgezet. We zien hoe Adrian Toomes het personage Mac Gargan tegenkomt in de gevangenis. De laatste geeft aan "vrienden" te hebben buiten de gevangenis die ook Spider-Man willen vermoorden. Toomes houdt de identiteit van Spider-Man echter voor zichzelf. De tweede is vooral een grappige. Captain America spreekt het publiek rechtstreeks toe.

Cameo van Stan Lee
Lee is kort te zien als Gary die net als flink wat andere bewoners vindt dat Spider-Man te veel herrie maakt.



NieuwsFilm

meest populair