Joaquin Phoenix toont toch interesse in Joker

Maar de acteur wil nog niets bevestigen.

Er gaat al een tijd het gerucht dat Joaquin Phoenix de Joker gaat spelen in de nog zonder titel zijnde Joker-film. Totdat hijzelf in een interview ontkende ooit van het project gehoord te hebben.

Maar was dat oprecht, of een onderdeel van de onderhandelingen voor zijn contract? In een nieuw interview met Fandango draaide hij wat meer om de hete brei heen, waarbij hij niet meer zo krachtig ontkent dat hij met de rol bezig is.

Op de directe vraag of hij de Joker nu wel of niet gaat spelen, antwoordde Phoenix als volgt: ''Ik weet het niet... het zou een interessant personage kunnen zijn, ik weet het niet." Waarbij volgens Fandango hij dat zei met een ondeugende glimlach op zijn gezicht.

Hij vervolgde zijn antwoord door te zeggen dat hij in principe voor elk soort rol openstaat, en niet tegen superheldenfilms is: ''Ik zie het als elk andere film. Ik zal niet zeggen 'Ik doe geen westerns.' Het ligt eraan wat het is. Ik geef niet om het genre, voor mij zijn het personage en de filmmaker belangrijk. Als je de mogelijkheid om het genre te overstijgen, dan wil je dat ook doen. Dus ik zeg niet per se nee, dat soort film doe ik niet. Er zijn eerder vergelijkbare projecten geweest waar ik met de mogelijkheid flirte omdat die de potentie hadden om interessant te zijn, maar om de een of andere reden belandden die nooit op een plek waarop iedereen hetzelfde wil. En je moet wel allemaal hetzelfde doel willen bereiken, anders werkt het niet. Ik heb er niets op tegen. Ik maak geen beslissingen vanwege budget of dat soort dingen: het gaat mij om het personage en de filmmaker.''



NieuwsFilm

meest populair