Algemeen

Script Submission 2 af

door MovieInsider op 17.11.2005 om 13:31 in Algemeen
Tweede Kamerlid Hirsi Ali van de VVD heeft het script voor Submission 2 af. Het vervolg op de film die ze samen met de vermoorde Theo van Gogh maakte, gaat over de discriminatie van de homo's binnen de islam. Een VVD-woordvoerster heeft dat donderdag bevestigd.

Submission 1 was een aanklacht tegen de onderdrukking van vrouwen in de islamitische cultuur. In het vervolg worden de hoofdrollen gespeeld door mannen, onder wie een homoseksueel. "Ik stel de positie van homo's in de islam ter discussie. In de film worden zij schepselen van Allah genoemd'', aldus Hirsi Ali donderdag in de Volkskrant.

Een team van regisseurs en acteur heeft zich al bij Hirsi Ali gemeld om aan de film mee te werken. Volgens Hirsi Ali hebben ze dat niet zozeer gedaan omdat ze het met haar boodschap eens zijn, maar omdat ze vinden dat een dergelijke film in Nederland moet kunnen worden gemaakt. "Daar heb ik grote bewondering voor.''

Wie de medewerkers aan de film zijn blijft geheim. Ze worden onherkenbaar in beeld gebracht en er komt geen titelrol. Submission 2 moet in de loop van 2006 uitkomen.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark

Avatar

Belachelijk. Waarom moet daar nou weer een film over gemaakt worden waarvan de cast en crew anoniem word gehouden omdat ze anders afgemaakt worden. Als je gediscrimineerd word als homo door de islam, word dan geen islamiet als je homofiel ben. Ga gewoon bij een ander geloof waar het geen ruk uitmaakt.

Thiver

Avatar

Altijd weer die sequels! ;)

mercapto

Avatar

Ach ja, we zijn ondertussen wel gewend dat Hirsi Ali vanalles doet behalve waar ze voor aangenomen is...
En dat wint dan prijzen in Amerika, tja, aandacht geile Amerikanen die niets liever doen dan MacDonalds en Marlboro aanklagen als ze zelf iets fout doen...dat klinkt wel als haar soort volk...

Ageell

Avatar

Dom wijf, blijft maar doorgaan.
ze heeft haar punt nu toch wel gemaakt

Glue

Avatar

Thiver "Altijd weer die sequels! ;)"


LOL

S1M0N

Avatar

Mark "Belachelijk. Waarom moet daar nou weer een film over gemaakt worden waarvan de cast en crew anoniem word gehouden omdat ze anders afgemaakt worden. Als je gediscrimineerd word als homo door de islam, word dan geen islamiet als je homofiel ben. Ga gewoon bij een ander geloof waar het geen ruk uitmaakt."


je haalt oorzaak en gevolg doormekaar, Mark

Mark

Avatar

Ik begrijp je niet, welke oorzaak, welk gevolg? Je bedoelt dat die regisseur en die mannen die de hoofdrol spelen allemaal homofiel zijn en islamiet en als gevolg daarvan worden ze automatisch dan gediscrimineerd en daarom willen ze anoniem blijven voor hun eigen veilgheid. Ja, ik snap het al hoe het in elkaar zit nu. Ik heb ook al een oplossing voor ze bedacht he... zie je het.

Ann McDunn

Avatar

Ageell "dom wijf, blijft maar doorgaan.
ze heeft haar punt nu toch wel gemaakt"


Dom is ze niet, ze is verdomde koppig, wat zij wil moet gebeuren, van mij mag ze, maar iedereen die dit leest en kwaad in de zin heeft, is meteen weer klaarwakker, toe maar nog maar een paar extra bewakingslieden aan het rijtje toevoegen.

Filmwolfje

Avatar

Geweldig dat ze haar mond niet laat snoeren door een elite extremisten. Angst is niet haar God en ik kan dat alleen maar respecterenT+). Dit is een vrij land en hier mag gezegd worden wat men wil zeggen. En als sommige mensen dat niet kunnen accepteren, dan moeten ze maar oprotten ipv mensen, zoals Theo van Gogh afmaken. Het is toch gestoord als nederlanders zich gaan aanpassen aan een elite extremisten!?!?

Webjoker

Avatar

Mark "Ik begrijp je niet, welke oorzaak, welk gevolg? Je bedoelt dat die regisseur en die mannen die de hoofdrol spelen allemaal homofiel zijn en islamiet en als gevolg daarvan worden ze automatisch dan gediscrimineerd en daarom willen ze anoniem blijven voor hun eigen veilgheid. Ja, ik snap het al hoe het in elkaar zit nu. Ik heb ook al een oplossing voor ze bedacht he... zie je het."


Je stuk zit behoorlijk complex in elkaar zeg, lastig om te ontcijferen. Er al eens aan gedacht dat mensen niet voor een geloof gaan shoppen op de geloofmarkt maar ergens mee opgroeien en op die manier behoorlijk in de knoop komen zodra je je toch realiseert dat je andere gevoelens hebt dan er wordt toegestaan binnen je geloof.

Overstappen naar een ander geloof is zeker niet zo gemakkelijk als jij het je voorstelt.

Om hier aandacht aan te besteden is zeer goed te noemen. Ik heb het alleen totaal niet met mevrouw Hirsi Ali. Zoals al eerder werd gezegd is zij een beetje media-geil en vaak provocerend bezig met niet een oplossing voor ogen.

phoebeon

Avatar

Webjoker "Je stuk zit behoorlijk complex in elkaar zeg, lastig om te ontcijferen. Er al eens aan gedacht dat mensen niet voor een geloof gaan shoppen op de geloofmarkt maar ergens mee opgroeien en op die manier behoorlijk in de knoop komen zodra je je toch realiseert dat je andere gevoelens hebt dan er wordt toegestaan binnen je geloof.

Overstappen naar een ander geloof is zeker niet zo gemakkelijk als jij het je voorstelt.

Om hier aandacht aan te besteden is zeer goed te noemen. Ik heb het alleen totaal niet met mevrouw Hirsi Ali. Zoals al eerder werd gezegd is zij een beetje media-geil en vaak provocerend bezig met niet een oplossing voor ogen."


Vrijheid van meningsuiting is een waardevol goed, zolang het geen beledigende lading heeft/krijgt.
Helaas is dit maar al te vaak het geval.
Ik ben van mening dat ons Nederlandje niet misbruikt dient te worden door parasiterende filmmakers/scriptschrijvers en zogenaamd de wereld willen verbeteren. Wees dan een "echte held" en ga naar Hollywood of Amnesty International ofzoo, maar ga niet met politiek geladen zaken op wereldniveau MIJN kwetsbare Nederland verpesten. Onvrede met de Islamitische wijze van omgang met homo's of vrouwen is toch niet een probleem wat in MIJN land opgelost kan worden ? Dit moet kunnen in Nederland, dat moet kunnen in Nederland.... hou in godsnaam op met onze kwetsbare sociaal maatschappelijke cultuur te verpesten, en mensen tegenover elkaar op te zetten.
HEB RESPECT VOOR ELKAAR - ONGEACHT SEXUELE GEAARDHEID OF GELOOFSOVERTUIGING (en zeg dan ook ff sorry als je uitspraken eventueel beledigend over zouden kunnen komen)

Michaell

Avatar

''Wie de medewerkers aan de film zijn blijft geheim. Ze worden onherkenbaar in beeld gebracht en er komt geen titelrol. Submission 2 moet in de loop van 2006 uitkomen.''

Nou is echt lekker hier in Nederland aan het worden. Je riskeert zelfs je eigen leven als je in de aftiteling komt. O+

mercapto

Avatar

phoebeon "Vrijheid van meningsuiting is een waardevol goed, zolang het geen beledigende lading heeft/krijgt.
Helaas is dit maar al te vaak het geval.
Ik ben van mening dat ons Nederlandje niet misbruikt dient te worden door parasiterende filmmakers/scriptschrijvers en zogenaamd de wereld willen verbeteren. Wees dan een "echte held" en ga naar Hollywood of Amnesty International ofzoo, maar ga niet met politiek geladen zaken op wereldniveau MIJN kwetsbare Nederland verpesten. Onvrede met de Islamitische wijze van omgang met homo's of vrouwen is toch niet een probleem wat in MIJN land opgelost kan worden ? Dit moet kunnen in Nederland, dat moet kunnen in Nederland.... hou in godsnaam op met onze kwetsbare sociaal maatschappelijke cultuur te verpesten, en mensen tegenover elkaar op te zetten.
HEB RESPECT VOOR ELKAAR - ONGEACHT SEXUELE GEAARDHEID OF GELOOFSOVERTUIGING (en zeg dan ook ff sorry als je uitspraken eventueel beledigend over zouden kunnen komen)"


T+)
Die griet is gewoon aandacht geil en blijft het opzoeken op een manier die totaal niet bij haar primaire functie hoort. Ze moet of uit de politiek stappen en fulltime sado-masochist/filmmaker worden, of stoppen met films maken (en daarbij zoveel mogelijk mensen in hun gezicht te slaan) en haar baan doen waarvoor ze aangenomen is.
Vrijheid van meningsuiting is een kostbaar goed en niet een goedkope manier om mensen te beledigen omdat je er zin in hebt of om wrokgevoelens te verzadigen. Ze misbruikt slechts haar positie om eens lekker om haar heen te meppen, als normaal mens ben je dan een onruststoker, als bekend iemand ben je een held.

bosna_me

Avatar

Die vrouw die lult alleen maar en kan niets anders dan mensen beledigen. Ze is zelf opgegroeid met het geloof de islam en nou doet ze opeens of het een probleem is dat bestreden moet worden. Laat mensen geloven wat ze willen! Maar doordat zij juist zo anti-islam doet, zien moslims en ook niet-moslims hoe zij de islam beledigt en dan wil zij 'n film maken over moslims die homo's discrimineren! Ze zou 's 'n film over zichzelf moeten maken en zo zou iedereen zien dat moslims niet degene zij die discrimineren, maar zij!
Ze is gewoon een triest wijf dat geen vrienden en familie heeft en doet er alles aan om in de belangstelling van de media te staan.

En die film slaat echt nergens op. Ik bedoel, overal in de wereld is nog 'n beetje onrechtvaardigheid en er worden vrouwen mishandeld, maar dat is niet alleen in de islam, ook in het christendom, jodendom etc. Hoeveel klachten komen er in Nederland van Nederlandse vrouwen wel niet over dat ze mishandeld worden door hun man?
En over homo's; alsof hier in Nederland door Nederlanders hetzelfde wordt gekeken naar 'n homo als naar 'n hetero.

Kortom ze is gewoon een triest eenzaam dom wijf!

Lang leve de islam!

Moviemagic

Avatar

Waarschijnlijk is het binnen de islam nog steeds de taboe als het gaat om homo's zoals dat vroeger was bij de katholieken. Wel vind ik het jammer dat veel gelovige alsnog niet kan nalaten het oordeel over mensen aan hun hogere macht te laten en het zelf willen doen. Aan de andere kant geloof ik ook niet dat filmpjes met shock effecten e.d. een gelovige op andere gedachte zal brengen.

Kortom: laat leven wat leeft en bemoei je met je eigen zaken. Kijk soms de andere kant op als je iets stoort. Dit geld voor alle partijen natuurlijk.

Glue

Avatar

Moviemagic "Waarschijnlijk is het binnen de islam nog steeds de taboe als het gaat om homo's zoals dat vroeger was bij de katholieken."


Vroeger? Ik denk het nog steeds taboe is.

Moviemagic

Avatar

Glue "Vroeger? Ik denk het nog steeds taboe is."


Klopt, maar niet meer in die mate zoals het toen was. Toen waren er geen Gay-prides en roze maandagen mogelijk. Er zal altijd wel een deel blijven, maar niet meer in die mate als toen.

DelliPeter

Avatar

Moviemagic "Klopt, maar niet meer in die mate zoals het toen was. Toen waren er geen Gay-prides en roze maandagen mogelijk. Er zal altijd wel een deel blijven, maar niet meer in die mate als toen."


Die zijn nu mogelijk omdat er nu een heel stuk minder katholieken zijn dan vroeger.

NieuwsFilm

meest populair