Hoe kwam Emily Blunt in de filmwereld terecht?

Hoe kwam Emily Blunt in de filmwereld terecht?

De reden is best wel speciaal...

Emily Blunt mag vandaag de dag dan wel een van de bekendste actrices in Hollywood zijn en voor allerlei grote projecten gevraagd worden, de reden waarom ze actrice is geworden is wel wat minder leuk... De 35-jarige actrice is volop promotie aan het maken voor de horrorfilm A Quiet Place, waarin ze te zien zal zijn naast acteur en echtgenoot John Krasinski. In een van haar meest recente interviews liet ze weten wanneer ze begon met te acteren en de reden daarvoor.

Blunt sprak in allerlei verschillende stemmetjes op twaalf-jarige leeftijd aangezien ze stotterde en spreken op die manier makkelijker was. Een van haar leraressen hoorde haar op een dag en was onder de indruk hiervan. Zij nodigde Blunt uit voor de theaterklas, aangezien ze dacht dat deze haar wel kon helpen. Wat de lerares niet wist, is dat het bij Blunt zo in de smaak viel dat ze er haar carrière van heeft gemaakt en is uitgegroeid tot een van de grootste actrices van nu.

Zo vertelde Blunt: ''Het zit in de familie; mijn oom, neef en opa stotteren. Het heeft bij ons niet te maken met stress, maar iets wat in de hersenen zit. Ik ben er gewoon mee geboren, maar het ergste was dit toen ik 12, 13 jaar oud was. Ik werd er veel mee gepest en ik weet dat andere mensen er ook last van hebben. Gelukkig is er wel een geweldige organisatie, genaamd American Institute of Stuttering die probeert zo veel mogelijk mensen te helpen''.

''Deze organisatie steunt de mensen die stotteren en doet zijn uiterste best de patiënten van het stotteren af te helpen. Het gaat met mij in ieder geval al een stuk beter, al had ik er wel weer opnieuw gigantisch last van toen ik zwanger was of nog steeds als ik echt heel erg moe ben. Maar sommige volwassenen, rond de 40 en 50 hebben er ook last van. Zij kunnen soms moeilijk een goede baan krijgen vanwege de manier waarop ze spreken; het is best wel een groot probleem''.

NieuwsFilm

meest populair