Algemeen

Samuel L. Jackson: 'Black Panther' zal Hollywood niet veranderen

De acteur laat zich uit over de uiterst succesvolle superheldenfilm.

door Wouter Drummen om 10:47 in Algemeen
Black Panther van Ryan Coogler is een gigantisch succes; op zowat elk front heeft de superheldenfilm boven verwachting gescoord. De nodige mensen en bekendheden zijn ook erg blij eens een superheldenfilm te zien waarin bijna alleen maar Afro-Amerikaanse acteurs en actrices te zien zijn; buiten een handjevol witte acteurs is de hele cast zwart. Toch denkt grootheid Samuel L. Jackson niet dat de film voor veel verandering gaat zorgen in Hollywood.

Nogal wat bekendheden lieten zich positief uit over de film, maar Jackson gelooft niet dat Black Panther ook maar iets gaat veranderen voor zwarte mensen in Hollywood. Zo zei Jackson: ''Ik denk niet dat Black Panther voor veel verandering gaat zorgen wat betreft verhalen met zwarte mensen erin in Hollywood. Black Panther is een actie-avontuurfilm en veel mensen zien zulke verhalen graag. Die soort films werkt vaak ook erg goed, aangezien iedereen houdt van een held. Maar niet iedereen houdt van een waargebeurd drama over iemand zijn levensverhaal. Dat is ook waarom buitenlandse films vaak in een aparte categorie worden geplaatst, aangezien ze anders zijn. Als we nu eens zouden stoppen met deze als anders te zien en goede films allemaal deel laten uitmaken van één en dezelfde categorie, dan pas zullen films echt invloed hebben''.

Jackson gelooft niet dat Black Panther echte problemen aankaart en dat het succes voornamelijk ligt in het feit dat het een Marvel superheldenfilm is, een genre wat vandaag de dag gigantisch geliefd is. Volgens de 69-jarige Jackson zal Black Panther niet zorgen voor meer kansen voor de zwarte mensen. Zo werd er ook gesproken over Coogler's debuutfilm, Fruitvale Station, het waargebeurde verhaal over een jonge zwarte man (gespeeld door Micheal B. Jordan) die wordt doodgeschoten door een politieagent in Oakland; hierover hebben we veel minder gehoord, terwijl deze film volgens Jackson nu juist veel meer impact heeft.

45 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Er zijn ook goede series met zwarte personen. Luke Cage en black lightning vind ik goede series om naar te kijken.
Er zal wel wat veranderen maar verandering heeft tijd nodig

GreenHornet

Avatar

Het is nog altijd een raadsel waarom Black Panther het zo goed gedaan heeft. De film kwam gewoon op het juiste moment/timing uit.

Sunspot

Avatar

^

Nee, is makkelijk te verklaren, is ten eerste een MCU film, Black panther was echt cool in Civil War en massa's van de zwarte bevolking zijn naar de bios gegaan, ze zijn er trots op dat is duidelijk.

En de berichtgeving ook, echt enorm.

Dan is het niet gek dat het boven de miljard kan uitkomen.

Master Of Films

Avatar

Luke Cage, goeie serie. Toevallig ook van MCU. Mike Colter is uitstekend, en niet te vergeten Mahershala Ali.

Rich Art

Avatar

@Sunspot: als de releases van Black Panther en Thor Ragnarok waren omgedraaid, dan was het Thor geweest die hier flink gescoord zou hebben. Mensen kijken uit naar Infinity War, dus een film zo dicht tegen de release, die ook nog eens veel in de trailer van Infinity War zat (briljante marketing!) zorgt ervoor dat mensen massaal naar de film gaan.

Want Black Panther is een prima film, maar nou ook weer niet zo prima dat het zo'n monsterscore echt rechtvaardigt.

benjamin

Avatar

Rich Art "Mensen kijken uit naar Infinity War, dus een film zo dicht tegen de release, die ook nog eens veel in de trailer van Infinity War zat (briljante marketing!) zorgt ervoor dat mensen massaal naar de film gaan."
Is het alweer smoesjestijd? Of geloven mensen dit nu echt?

Rich Art "Want Black Panther is een prima film, maar nou ook weer niet zo prima dat het zo'n monsterscore echt rechtvaardigt."
De film kreeg een A+ op CinemaScore (enkel The Avengers deed dat eerder binnen het MCU), een 97% op RT (hoogste score binnen het MCU) en een 88% op Metacritic (volgens mij ook hoogste score binnen dat MCU). Dat lijken mij toch best wel prima scores die zo'n monsterscore wel enigszins rechtvaardigen.

ISIM

Avatar

@sunspot, ik weet nooit of ik jou nou serieus moet nemen of niet. Massa’s van de zwarte bevolking???? Jij leeft echt in een multiverse volgens mij? Vertel mij eens hoeveel procent van de Amerikaans bevolking afro-Amerikaans is?

Ook grappig om te lezen dat als er afro-Amerikaanse acteurs in een film spelen men het gelijk over zwarte acteurs en zwarte bevolking heeft maar toen Titanic een hit werd hoorde ik niemand over witte acteurs en witte bevolking. Hoe kan dat? Vraag ik me echt serieus af.

Robbepost

Avatar

SAMUEL L. JACKSON: 'BLACK PANTHER' ZAL HOLLYWOOD NIET VERANDEREN

Zal ook wel heel raar zijn als een fictief karakter in ern panterpakje een Amerikaans stadsdeel zou veranderen.
En waarin dan? Wakanda?

Master Of Films

Avatar

^misschien wel Compton (Californië) :P

iig is er wel goed nieuws voor BP. Nieuwe voorstellingen komen eraan in Saoedi-Arabië. Waar The Emoji Movie de 1e film was die vertoond werd na zo'n 35 jaar bioscoopban in dat land.

AMC will be the first cinema operator to open a multiplex in the Kingdom of Saudi Arabia when it hosts a gala premier of Disney/Marvel’s “Black Panther” in its new cinema in capital Riyadh on 18 April.

“Black Panther” will inaugurate the new Saudi era in a luxurious cinema in a building originally intended to be a symphony concert hall. The facility, in Riyadh’s King Abdullah Financial District, has more than 600 leather seats, on orchestra and balcony levels, and marble bathrooms.

chefry1983

Avatar

Black panther doet het zo goed want het is de laatste film voor infinty war en de 6e infinty stone is nog niet terecht

tariegb

Avatar

volgens mij vergeten mensen dat er veel meer niet blanke mensen op deze aardbol rondlopen, meeste willen wel een dikke middelvinger geven aan de 99% blanke films.
BP was een feestje voor alle juiste redenen, alle tranen en salty comments is smullen Smiley face

Rich Art

Avatar

@Benjamin:

Is het alweer smoesjestijd? Of geloven mensen dit nu echt?

Dat heeft niks met smoesjes te maken, maar de zaken in het juiste perspectief plaatsen. Tuurlijk heeft de film zijn hoge opkomst van bezoekers te danken aan de titel die volgt. Waarom denk je dat Wakanda zoveel in de trailer van Inifnity War zat? Handige marketing noemen we dat die zijn vruchten aardig afwerpt.

Judge

Avatar

ik heb me kapot zitten ergeren aan Black Panther. Het voorspelbare verhaaltje, de accentjes... en toen de gepantserde neushoorntjes in beeld kwamen had ik het gehad. De slechtste Marvel film sinds Howard the Duck voor mij.

ThomasOMalley

Avatar

Aah Black Panther, de film die geprezen wordt om alle verkeerde redenen. Tenzij het een filmisch meesterwerk blijkt te zijn natuurlijk.

Frietgezicht

Avatar

@ Rich Art,volgens jou argumenten zal Captain Marvel dan ook ziek bezocht worden en krijgen we daarna discussies dat het komt omdat er massa's vrouwen heen gaan ;p

benjamin

Avatar

Rich Art "Dat heeft niks met smoesjes te maken, maar de zaken in het juiste perspectief plaatsen. "
Blijf jezelf dat vooral wijsmaken.

Rderegt

Avatar

Jammer dat Marvel de CGI bij de Aldi heeft gekocht... Ondanks dat is het toch een succes geworden.

Rich Art

Avatar

@Frietgezicht: Uiteraard! Maar nee, dat bedoel ik niet. Ik zeg alleen dat BP er flink baat bij heeft gehad dat Infinity War er aankomt en mensen al aan boord van de hype-train zijn inmiddels. Wat ik al zei als voorbeeld: als Ragnarok nu uit was gekomen en BP al in november, dan was het succes ook anders geweest.

@benjamin: Ik gun BP alle succes verder hoor, maar ontkennen dat de film meelift op de hype die IW heet, is onzin natuurlijk.

chazillionair28

Avatar

Als er èèn film hollywood had veranderd destijds dan was het blade wel met alle respect naar black panther

benjamin

Avatar

Rich Art "Ik zeg alleen dat BP er flink baat bij heeft gehad dat Infinity War er aankomt en mensen al aan boord van de hype-train zijn inmiddels."
En over welke mensen gaat het dan? De MCU-fans die toch naar zowat elke MCU-film gaan kijken? De doorsnee bioscoopbezoeker die niet alle filmnieuws volgt en dus ook niet zal een plek die hij nog niet gezien heeft zal herkennen uit de trailer en die niet per se films ziet als huiswerk voor andere films?

Rich Art "Wat ik al zei als voorbeeld: als Ragnarok nu uit was gekomen en BP al in november, dan was het succes ook anders geweest"
Blijf jezelf dat wijsmaken.

Rich Art "maar ontkennen dat de film meelift op de hype die IW heet, is onzin natuurlijk."
Proberen het succes van Black Panther - die méér opgehaald heeft in Amerika dan The Avengers - zo hard te linken met een andere film en niet met de film zelf, is pas onzin.

Rich Art

Avatar

Wauw, door je volharding zou ik bijna denken dat je aandelen in BP hebt... ;)

Maar fijn om te zien dat mensen de film echt zo ontzettend goed vinden en het voor de film op te nemen tegen idioten zoals ik. En nee, dat is niet sarcastisch bedoelt, hoewel dat wellicht wel zo over komt.

Kijk, ik zal niet ontkennen dat de film zeker succesvol zou worden als IW niet een paar maanden later zijn opwachting zou maken. Dat geldt voor iedere Marvel-film inmiddels, dus logisch dat ook deze film daar geen uitzondering op is. Ik kan alleen niet om het feit heen dat de film wel degelijk baat heeft bij het geweld dat gaat volgen. Nieuwsgierigheid daarna heeft de mensen naar BP gelokt, wat resulteerde in nog meer bezoekers aangezien iedereen geïnteresseerd raakte in BP en zij dus ook graag met eigen ogen wilde zien wat er dan zo bijzonder is aan BP. Ik zeg dus helemaal nergens dat de film zijn succes niet aan zichzelf te danken heeft, maar ontkennen dat IW daar niet een steentje aan heeft bijgedragen is onzin.

Waar zie jij het succes van BP precies in? Echt in het feit dat dit de eerste superhelden film is met een vooral donkere cast? En dat dat mensen over de streep heeft getrokken om te gaan? Of vind je BP echt een hele goede film en zo niet de beste film uit het MCU? Dat laatste kan en mag uiteraard, maar ik zelf was er niet heel erg van onder de indruk. Dat RT een hoge score laat zien is leuk, maar dat is voor mij echt geen graadmeter voor succes.... Of een reden waarom de film zo sterk financieel weet te scoren.

Leg me dus graag uit wat BP zo'n goede film maakt en wat ik over het hoofd heb gezien.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik heb Black Panther nog niet gezien en ik denk dat ik dat ook niet ga doen eerlijk gezegd. Alle voorgaande Marvel films vond ik nogal matig en deze leek mij niet veel beter. Denk dat ik een punt heb bereikt dat ik gewoon klaar ben met Marvel films.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Tenzij het een filmisch meesterwerk blijkt te zijn natuurlijk."
Klinkt alsof je deze film nog niet hebt gezien. Correct of niet?

Frietgezicht

Avatar

Je moet ook echt wel gisteren geboren zijn als je denkt dat Black Panther geen extra centjes verdiend heeft met het feit dat het al weken ging over een donkere cast terwijl het in de media continu besproken werd.

Die mensen zullen dan ook vast denken dat Fast & Furious 7 niet opvallend veel meer centjes heeft binnen gehaald dan de films daarvoor en daarna door de dood van Paul Walker.
En al het gedoe rond een vrouwelijke superheldin en vrouwelijke regisseur hebben vast ook niks bij gedragen aan Wonder Woman.

Ach,mensen mogen d'r anders over denken(wel grappig dat sommigen frustratie lijken te hebben door andere meningen)

@ Rich Art, je vraagt het aan Benjamin maar het succes zit niet in de donkere cast,deze film was sowieso wel succesvol geworden. Het gaat meer om net die extra centen en het breken van records.
Het is een Marvel-film, Black Panther was geslaagd in Civil War, komt uit voor Infinity War, veel media aandacht rond de donkere cast,alles heeft een aandeel.

Prince John

Avatar

''We all know the truth: more connects us than separates us. But in times of crisis the wise build bridges, while the foolish build barriers. We must find a way to look after one another, as if we were one single tribe''. - T'Challa

Voor Rich Art en Benjamin

Wakanda Forever!

P.S. +1 voor Friet

Master Of Films

Avatar

@ThomasOMalley
Ah, in dat geval terugkomend op jouw reactie...

Tenzij het een filmisch meesterwerk blijkt te zijn natuurlijk
Ik zeg nee, vooral het woord meesterwerk is wat te hoog gegrepen. Maar dat is slechts mijn visie. Mocht je het wel een filmisch meesterwerk vinden, dan heb je enorme mazzel denk ik.

ThomasOMalley

Avatar

^In dat geval wordt ‘ie in mijn optiek om de verkeerde redenen bejubeld.

Mav Damian

Avatar

Frietgezicht "Het is een Marvel-film, Black Panther was geslaagd in Civil War, komt uit voor Infinity War, veel media aandacht rond de donkere cast,alles heeft een aandeel"
+1 friet elk heeft zijn redenen bij Black Panter waarom het een extra centje verdiend. Alhoewel ik bij sommige films het mij wel afvraag waarom ze zoveel verdienen en dan kijk ik naar Avatar of Terminator age of extinction.

Frietgezicht

Avatar

^ Mav, Avatar op zich ook wel duidelijk,de 3D. Op dat moment was het bijzonder om een 3D film te zien en helemaal met alle aandacht rond die film in de media dat het de beste 3D ooit is,nieuwe tactieken, must see in de bios enz,het werd overal groots besproken en iedereen was nieuwsgierig en moest het dus zelf bekijken op het grote scherm.


En daarbij natuurlijk van de maker van Titanic op elke poster enz(wat ook een enorm succes was wat records brak) en je hebt de massa binnen.

Artificialis

Avatar

Rich Art "Mensen kijken uit naar Infinity War, dus een film zo dicht tegen de release, die ook nog eens veel in de trailer van Infinity War zat (briljante marketing!) zorgt ervoor dat mensen massaal naar de film gaan."

Grappig dat je op dit punt wordt tegengesproken, want ik kan zelfs bevestigen dat er mensen in mijn omgeving zijn die om deze reden naar Black Panther zijn geweest.

Ze hebben de andere ''gemiste'' films op blu-ray teruggekeken, maar dat is voor Black Panther geen optie. Om er op tijd bij te zijn voor Infinity War moet Black Panther wel in de bios worden gezien. En wat je zegt, de trailers geven aan dat Wakanda een prominente rol in Infinity War zal gaan spelen. Dat is directe reclame voor Black Panther geweest.

benjamin

Avatar

Artificialis "Grappig dat je op dit punt wordt tegengesproken, want ik kan zelfs bevestigen dat er mensen in mijn omgeving zijn die om deze reden naar Black Panther zijn geweest. "
De statistisch gezien zeer relevante bron "die paar mensen uit iemands omgeving?"

Rich Art "Waar zie jij het succes van BP precies in?"
Vooral de redenen die al genoemd zijn: het feit dat het een MCU-film is om mee te beginnen, maar dan ook de zeer positieve ontvangst bij critici en publiek en toch vooral de grote hype rond de huidskleur van de belangrijkste personages en regisseur.

Sunspot

Avatar

@ISIM

DAt is meer omdat ik dat overal lees in de media, feit is ook dat het wel zo is dat het de eerste echte box office film is met voornamelijk zwarte cast, superhelden ook nog.

Ik heb sinds het uit is gewoon zoveel gelezen en gehoord in bijv. talkshows, hoe trots de negroiden/Afro-Amerikanen (weet ikveel) wel niet zijn op de film.

Dat is het meer, en ook berichten over negroide mensen met geld die bijv. een bioscoop afhuren voro de armere kinderen om de film te gaan zien.

Daarom ben ik van mening dat het vooral is omdat het een MCU film is, BP gewoon cool is en weet bijna wel zeker dat massa's afro-amerikanen naa rde film zijn gegaan, denk zelfs ouders die hun kinderen meenmene.

En waarom niet, eindelijk kunnen kinderen o.a. eindelijk eens fantaseren dat ze zelf BP of 1 van de andere zwarte karakters zijn, sowieso ook dat het echt meer een 'Afrikaanse' film is.

Dus 1. MCU. 2. Black Panther is gewoon cool en 3. dat dus.

Tja, dan kom tzo een film redelijk makkelijk over 1 miljard heen lijkt mij.

Artificialis

Avatar

benjamin "De statistisch gezien zeer relevante bron "die paar mensen uit iemands omgeving?""

Het zou ''statistisch'' gezien juist extreem onwaarschijnlijk zijn als uitgerekend die mensen uit mijn omgeving de enigen zouden zijn. Het is meer de vraag hoe jij de releasedatum, trailers en Wakanda's rol in Infinity War als verwaarloosbare factor kan beschouwen? Geloof je dat nou echt? Blijf dat dan vooral jezelf wijsmaken. ;)

benjamin

Avatar

Artificialis "Het zou ''statistisch'' gezien juist extreem onwaarschijnlijk zijn als uitgerekend die mensen uit mijn omgeving de enigen zouden zijn"
Weet jij wel hoe statistiek werkt?

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Mav, Avatar op zich ook wel duidelijk,de 3D. Op dat moment was het bijzonder om een 3D film te zien en helemaal met alle aandacht rond die film in de media dat het de beste 3D ooit is,nieuwe tactieken, must see in de bios enz,het werd overal groots besproken en iedereen was nieuwsgierig en moest het dus zelf bekijken op het grote scherm."
En toen was het ook nog één van de films die leek mee te spelen in het hele prijzencircus rond de Oscars waardoor de hype kon blijven duren. Waarom Transformers zo veel opbrengt, vind ik al wat vreemder.

Artificialis

Avatar

benjamin "Weet jij wel hoe statistiek werkt?"

Absoluut. En voorlopig heb ik nog geen enkele statistieken van jou gezien waaruit blijkt dat Rich Art's opmerkingen onjuist zijn? Als ik letterlijk hoor van mensen dat zij naar Black Panther zijn geweest omdat ze alle films gezien willen hebben voordat ze naar Infinity War gaan.. En extra worden gemotiveerd omdat ze in de trailers zien dat Wakanda een grote rol in die film zal gaan spelen.. Wie ben jij dan om dit af te doen als smoesjes, onzin en iets wat mensen zichzelf aan het wijsmaken zijn?

ISIM

Avatar

Voor alle mensen die maar niet genoeg krijgen om zich bij elk BP artikel af te vragen waarom de film over de miljard is gegaan, ga naar Box Office Mojo en typ most profitabele. Kijk eens naar de top 10. Ik zie niet echt verschil met BP qua aktie, humor en CGI. Als je BP zo aanpakt pak dan ook gelijk de rest van de top 10 aan

Rich Art

Avatar

benjamin: ...Vooral de redenen die al genoemd zijn: het feit dat het een MCU-film is om mee te beginnen, maar dan ook de zeer positieve ontvangst bij critici en publiek en toch vooral de grote hype rond de huidskleur van de belangrijkste personages en regisseur.

Oh, maar die punten ontken ik ook helemaal niet. Hoewel ik zelf het positieve onthaal bij de critici wat discutabel vind, maar ieder zijn mening... ;) Er zijn namelijk in dart opzicht betere Marvel-titels dan BP te vinden die een hogere score dan meer zouden verdienen. Een score als in sterren, procenten, etc. en niet perse in opbrengst.

Maar dan zijn we het grotendeels wel eens verder hoor. Ik ben alleen van mening dat het zeker in het voordeel van de film werk dat IW hier na komt en Wakanda zo lekker naar voren komt in de promo's van IW. Je zult het toch met me eens zijn dat hier een handige marketing dude aan de gang is geweest om mensen nog even wat meer naar BP te lokken?

En ja, de film heeft zeker zijn opbrengst te danken aan de aandacht die er is geweest voor de gekleurde cast, maar die extra centen om zo extreem goed te scoren... daar heeft IW vast ook bij geholpen. ;)

Ik dacht juist dat je BP de beste Marvel-titel ooit vond en het daarom niet met me eens was dat de film vooral scoort door de buzz er omheen. Maar zoals gezegd: volgens mij liggen we aardig op één lijn... ;)

noah81

Avatar

@isim.
Snap je nou serieus niet waarom er bij titanic niks gemeld werd bij de witte bevolking?!
Allemachtig misschien moet je eens de geschiedenis boeken induiken..

benjamin

Avatar

Rich Art "Ik ben alleen van mening dat het zeker in het voordeel van de film werk dat IW hier na komt en Wakanda zo lekker naar voren komt in de promo's van IW. Je zult het toch met me eens zijn dat hier een handige marketing dude aan de gang is geweest om mensen nog even wat meer naar BP te lokken?"
Het zal zeker kunnen geholpen hebben om een aantal extra bioscoopstoeltjes te vullen, dat wil ik niet tegenspreken, en elk verkocht ticket is meegenomen. Wat ik mij gewoon afvraag, is hoe groot en significant die groep nu is wat de totale opbrengst betreft. Mij lijkt nog altijd dat de gekleurde cast (en grote aandacht hierrond) de belangrijkste factor waarom dit beter scoort dan andere MCU-films. En het feit dat de film het van week tot week ook goed blijft doen maar kleine "drops" in opbrengsten duidt ook een beetje op mensen die opnieuw komen kijken of positieve "word-of-mouth" (wat een beetje wordt bevestigd door de CinemaScore) en dat ligt echt wel aan deze film en niet aan Infinity War.

Nu voor alle duidelijkheid wil ik nog even zeggen dat ik niet zozeer wil tegenspreken dat het een rol zou kunnen gespeeld hebben, maar dat ik het fout zou vinden alle prestaties van de film daaraan toe te schrijven en de 'kwaliteiten' van de film compleet te negeren. Ik denk niet dat dat is wat jij van plan bent en het was dus verkeerd van mij te denken dat jij je toevlucht nam tot 'smoesjes' - een te snel getrokken conclusies na een heel aantal gevallen waarin wel blijkt dat mensen een ontvangst van een film willen wegverklaren als hun mening niet daarmee overeenkomt (*kuch* RT en DCEU *kuch*). Maar al bij al denk ik dat we het ondanks misschien een ander idee over de verhoudingen van elke oorzaak die tot het succes heeft geleid (en dat zullen we nooit zeker weten) het inderdaad niet radicaal oneens zijn.

Rich Art

Avatar

Nee, oneens zijn we het zeker niet inderdaad. Smiley face

Al ben ik nog steeds benieuwd naar je persoonlijke mening over BP. Hoe goed vind je hem zelf?

Misschien maakt het dat voor mij persoonlijk ook lastig om de film zo enorm succesvol te zien zijn, aangezien ik dit niet de beste Marvel-film is dat het succes ook echt gerechtvaardigd is. Wat ik al eerder zei: er zijn betere titels in het MCU. En daarmee dus zeker voordeel haalt uit de buzz rondom de cast, het aankomende IW en, zijn we vergeten, de concurrentie nou ook niet echt aanwezig was om het de film lastig te maken aan de top.

benjamin

Avatar

Rich Art "Al ben ik nog steeds benieuwd naar je persoonlijke mening over BP. Hoe goed vind je hem zelf?"
Ik vond hem wel bij de betere MCU-films. Niet de allerbeste, dat blijft de tweede Guardiansfilm wat mij betreft, maar zeker wel een fijne blockbuster die vooral omwille van z'n setting en slechterik er wat uitsprong.

benjamin

Avatar

Oeps, dubbelpost.

ISIM

Avatar

@noah81 grappig dat je over geschiedenis praat. Misschien zit daar wel een link tussen BP en boxoffice hit. Of ben je dat stukje van de geschiedenis weet net vergeten? Er zit een onderliggende boodschap in de film en mensen die zich aangesproken voelen vinden de film daarom ook niets aan. Want stel je eens voor dat je geconfronteerd wordt met de geschiedenis van de blanke man.

NieuwsFilm

meest populair