Samuel L. Jackson: 'Black Panther' zal Hollywood niet veranderen

Samuel L. Jackson: 'Black Panther' zal Hollywood niet veranderen

De acteur laat zich uit over de uiterst succesvolle superheldenfilm.

Black Panther van Ryan Coogler is een gigantisch succes; op zowat elk front heeft de superheldenfilm boven verwachting gescoord. De nodige mensen en bekendheden zijn ook erg blij eens een superheldenfilm te zien waarin bijna alleen maar Afro-Amerikaanse acteurs en actrices te zien zijn; buiten een handjevol witte acteurs is de hele cast zwart. Toch denkt grootheid Samuel L. Jackson niet dat de film voor veel verandering gaat zorgen in Hollywood.

Nogal wat bekendheden lieten zich positief uit over de film, maar Jackson gelooft niet dat Black Panther ook maar iets gaat veranderen voor zwarte mensen in Hollywood. Zo zei Jackson: ''Ik denk niet dat Black Panther voor veel verandering gaat zorgen wat betreft verhalen met zwarte mensen erin in Hollywood. Black Panther is een actie-avontuurfilm en veel mensen zien zulke verhalen graag. Die soort films werkt vaak ook erg goed, aangezien iedereen houdt van een held. Maar niet iedereen houdt van een waargebeurd drama over iemand zijn levensverhaal. Dat is ook waarom buitenlandse films vaak in een aparte categorie worden geplaatst, aangezien ze anders zijn. Als we nu eens zouden stoppen met deze als anders te zien en goede films allemaal deel laten uitmaken van één en dezelfde categorie, dan pas zullen films echt invloed hebben''.

Jackson gelooft niet dat Black Panther echte problemen aankaart en dat het succes voornamelijk ligt in het feit dat het een Marvel superheldenfilm is, een genre wat vandaag de dag gigantisch geliefd is. Volgens de 69-jarige Jackson zal Black Panther niet zorgen voor meer kansen voor de zwarte mensen. Zo werd er ook gesproken over Coogler's debuutfilm, Fruitvale Station, het waargebeurde verhaal over een jonge zwarte man (gespeeld door Micheal B. Jordan) die wordt doodgeschoten door een politieagent in Oakland; hierover hebben we veel minder gehoord, terwijl deze film volgens Jackson nu juist veel meer impact heeft.

NieuwsFilm

meest populair