Fruitvale Station (2013)

Every step brings you closer to the edge.

De laatste dag in het leven van Oscar Grant, voorafgaande aan de schokkende gebeurtenissen van nieuwjaarsdag 2009.
play

7,6 details

  • 85 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Oscar Grant (Michael B. Jordan), een 22-jarige inwoner van de Bay Area in San Francisco, die op 31 december 2008 wakker wordt en voelt dat er iets gaat gebeuren. Wat weet hij niet, maar hij grijpt de kans aan om zo veel mogelijk goede dingen te doen als hij kan: een betere zoon zijn voor zijn moeder (Octavia Spencer), wiens verjaardag op 31 december valt, een betere partner voor zijn vriendin Sophina (Melonie Diaz), tegen wie hij de laatste tijd niet helemaal eerlijk is geweest, en een betere vader zijn voor zijn vier jaar oude dochter. De dag neemt een dramatische wending als politieagenten hem in koelen bloede neerschieten op het metrostation van Fruitvale op 1 januari, een gebeurtenis die de Bay Area en de rest van Amerika diep raakte.

Regie
Ryan Coogler
Cast
Michael B. Jordan, Octavia Spencer, Chad Michael Murray, Kevin Durand, Joey Oglesby, Melonie Diaz, Ahna O'Reilly, Ariana Neal, Trestin George, Keenan Coogler, Bianca Rodriguez III, Julian Keyes, Destiny Ekwueme, Marjorie Crump-Shears, Michael James.
Opbrengst
$ 17.385.830
Release
26.07.2013
Release NL
02.01.2014
Release DVD
13.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan Coogler | Cast: Michael B. Jordan (Oscar Grant), Melonie Diaz (Sophina), Octavia Spencer (Wanda), Ariana Neal (Tatiana), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2013

In de ochtend van nieuwjaarsdag 2009 wordt een aantal mannen in San Francisco van een metro geplukt bij halte Fruitvale Station op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. Eén van hen, Oscar Grant, wordt daarbij voor de ogen van de wachtende passagiers geëxecuteerd. De vele filmpjes die van het voorval werden gemaakt, verspreidden zich vervolgens als een lopend vuurtje over het internet. Fruitvale Station is de eerste film die over deze schokkende gebeurtenis is gemaakt.

We volgen Oscar Grant op oudejaarsdag 2008. Hij heeft een tijdje in de gevangenis gezeten, maar is vastbesloten zijn leven te beteren. Hij belooft trouw aan zijn vriendin en vertelt haar van nu af aan nooit meer vreemd te gaan. Samen hebben ze een dochter van vier jaar, en Oscar wil er alles aan doen om een mooie toekomst op te bouwen met zijn gezin. Gemakkelijk is dat niet, want voor een ex-gedetineerde liggen de kansen niet voor het oprapen. Daarbij heeft Oscar zijn slechte punten. Zo is hij bijvoorbeeld door luiheid zijn supermarktbaan kwijt geraakt en valt hij om geld te verdienen weer terug op het verkopen van wiet. Maar hij wil het rechte pad bewandelen en lijkt aan het begin te staan van een nieuw leven.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Fruitvale Station Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Fruitvale Station

acties