Geoffrey Rush kampt met ongerustheid en angst sinds beschuldigingen

Volgens zijn advocaat eet de acteur nauwelijks en denkt dat zijn carrière aangetast is.

Als we de advocaat van Geoffrey Rush mogen geloven gaat het niet goed met de 66-jarige acteur. De verdediger, Nicholas Pullen, onthulde maandag tijdens een verklaring in de Australische rechtbank dat Rush vrijwel als een kluizenaar leeft. Eind vorig jaar werd de beste man door de Daily Telegraph uit Sydney beschuldigd van ongepast gedrag jegens actrice Eryn Jean Norvill. Zij werkte met Rush in 2015 aan het toneelstuk King Lear, dat plaatsvond bij de Sydney Theatre Company.

Apart genoeg zijn details rond de aanklacht zeer vaag. Middels diverse koppen is het nieuws uitgekomen. Één van de opvallendste was King Leer, oftewel Koning Gluren. De acteur heeft besloten de krant en journalist Jonathan Moran aan te klagen met smaad. Volgens Rush wordt hij onterecht afgeschilderd als een viespeuk en een seksmaniak.

De gehele situatie heeft kennelijk van de acteur een ziek man gemaakt. Zo zei Pullen dat Rush al maanden weinig eet en elke ochtend wakker wordt met een verschrikkelijk gevoel van angst. Daarnaast worstelt hij met slaaptekort, emotionele en sociale tegenspoed. Door de ongerustheid is hij overigens aan de medicatie gegaan. Ook is de King's Speech-ster bang dat zijn carrière hevig aangetast is.

In totaal heeft Rush zo'n 35 jaar bij de Sydney Theatre Company opgetreden. Ondanks zijn uitspraken houdt de Australische Daily Telegraph vol dat de door hen geschreven artikels niet lasterlijk bedoeld zijn.



NieuwsFilm

meest populair