Lucasfilm scant vanaf nu gezichten alle acteurs

Lucasfilm scant vanaf nu gezichten alle acteurs

Maar niet per se om ze allemaal in films te laten opdraven na hun dood.

Van de originele Star Wars-trilogie tot de prequels van George Lucas, Star Wars heeft in de voorhoede gestaan van wat met technologie mogelijk is in film. Die trend heeft zich alleen maar doorgezet in de nieuwe reeks films.

Vooral Rogue One: A Star Wars Story viel daarbij op, hoewel niet per se in positieve zin, door digitale versies van een jonge Prinses Leia en Grand Moff Tarkin te integreren in het geheel, omdat de acteurs van de personages respectievelijk niet zo jong meer (Carrie Fisher) of allang overleden waren (Peter Cushing ten tijde van het maken van de film.

Dit blijkt een clue voor de toekomst te zijn, want Lucasfilm scant nu alle acteurs met een aanzienlijke rol in het Star Wars-universum. VFX-supervisor Ben Morris legt het als volgt uit:

''We zullen altijd alle hoofdrolspelers in de films digitaal scannen. We weten niet of we de scans nodig gaan hebben. We scannen ze niet per se met de bedoeling om de scans te archiveren. Het is puur ter verwijzing voor later.''

Dat klinkt misschien eng, maar het proces dient nu vooral om acteurs en complexe CGI-effecten natuurlijk samen te laten overkomen, in plaats van tegen elkaar af te steken. Zo werden de scans ook gebruikt om Prinses Leia in de ruimte te kunnen lanceren in Star Wars: The Last Jedi en dat er geloofwaardig uit te laten zien:

''We filmden dat in meerdere fases, met een hoop digitaal gedoe erbovenop. Terwijl ze uit het schip de ruimte in gezogen wordt, is dat een digitale Leia. Als wij dichterbij komen met de camera, is het helemaal Carrie Fisher. En als ze terugvliegt, is dat een combinatie van beiden.''



NieuwsFilm

meest populair