Algemeen

Lucasfilm scant vanaf nu gezichten alle acteurs

Maar niet per se om ze allemaal in films te laten opdraven na hun dood.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 08:34 in Algemeen
Van de originele Star Wars-trilogie tot de prequels van George Lucas, Star Wars heeft in de voorhoede gestaan van wat met technologie mogelijk is in film. Die trend heeft zich alleen maar doorgezet in de nieuwe reeks films.

Vooral Rogue One: A Star Wars Story viel daarbij op, hoewel niet per se in positieve zin, door digitale versies van een jonge Prinses Leia en Grand Moff Tarkin te integreren in het geheel, omdat de acteurs van de personages respectievelijk niet zo jong meer (Carrie Fisher) of allang overleden waren (Peter Cushing ten tijde van het maken van de film.

Dit blijkt een clue voor de toekomst te zijn, want Lucasfilm scant nu alle acteurs met een aanzienlijke rol in het Star Wars-universum. VFX-supervisor Ben Morris legt het als volgt uit:

''We zullen altijd alle hoofdrolspelers in de films digitaal scannen. We weten niet of we de scans nodig gaan hebben. We scannen ze niet per se met de bedoeling om de scans te archiveren. Het is puur ter verwijzing voor later.''

Dat klinkt misschien eng, maar het proces dient nu vooral om acteurs en complexe CGI-effecten natuurlijk samen te laten overkomen, in plaats van tegen elkaar af te steken. Zo werden de scans ook gebruikt om Prinses Leia in de ruimte te kunnen lanceren in Star Wars: The Last Jedi en dat er geloofwaardig uit te laten zien:

''We filmden dat in meerdere fases, met een hoop digitaal gedoe erbovenop. Terwijl ze uit het schip de ruimte in gezogen wordt, is dat een digitale Leia. Als wij dichterbij komen met de camera, is het helemaal Carrie Fisher. En als ze terugvliegt, is dat een combinatie van beiden.''

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dirk Diggler

Avatar

Op een flatbed....
Krijg je een flathead.

Akke Moeka Hara

Avatar

Is ook handig voor hun cgi series zoals Rebels, en als bijv de acteur gewond raakt zoals Hamill voor Empire en een totaal ander gezicht kreeg, zouden ze dat nu digitaal als een faceapp filter kunnen toevoegen.

Goov25

Avatar

En daar zitten al die acteurs op te wachten? Mij lijkt het niks, laat me lekker dood zijn (oftewel, laat me met rust).

chefry1983

Avatar

leia poppins blijft een slechte scene. nep of niet

Sunspot

Avatar

Tarkin zag er goed uit, maar Leia aan het eind van R1 zag er echt slecht uit, zo fout voelde het.

KeesjeNL

Avatar

IK vond de jonge Leila in Rogue One er wel goed uitzien hoor, alleen was ze veel en veel te bleek.

LMF

Avatar

Ik vrees dat Rey en Finn alvast geen personages zijn waar later op terug gekeken wordt als inspirerende iconische figuren...

SunChaser

Avatar

Ik kijk wel eens van die cgi Breakdowns op YouTube. zelfs gewone films plakken ze gescande gezichten op andere beelden of op stuntmannen

Ed Crane

Avatar

Ik blijf erbij dat ze in dit soort gevallen beter handpoppen kunnen gebruiken.

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Ik kijk wel eens van die cgi Breakdowns op YouTube. zelfs gewone films plakken ze gescande gezichten op andere beelden of op stuntmannen"

Zoals bijvoorbeeld dat kleine indie Oscar bait filmpje met Margot Robbie, want blijkbaar kan ze helemaal niet zo goed schaatsen. Niet verbaasd uiteraard.

nieuwslaatste nieuws

meest populair