Algemeen

Dwayne Johnson over falen 'Doom'

En hoe hij voorkomt dat Rampage ook faalt.

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Er was een tijd dat Dwayne Johnson niet een van de best betaalde acteurs van Hollywood was. Zo maakte hij in zijn beginjaren de gameverfilming Doom, samen met regisseur Andrzej Bartkowiak en acteurs Rosamund Pike en Karl Urban.

Een groot succes was Doom niet. Met een productiebudget van zo'n $60 miljoen en na een uiterst zwak ontvangst, flopte de film door slechts circa $55 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Tegenover Total Film sprak Johnson kort over de mislukking.


"Ik maakte de gameverfilming-vervloeking mee, aangezien ik Doom heb gemaakt. En Doom was een film gebaseerd op een erg populaire game en was enorm onsuccesvol. Dus ik moest dealen met de vervloeking, en weet dus wat het is"


The Rock denkt te weten hoe dit voorkomen kan worden bij zijn volgende film Rampage, ook gebaseerd op een game. "Ik heb ervoor gezorgd dat er charme en humor in Rampage zit, iets dat voor mij niet in Doom zat," aldus Johnson.

In Nederland heet Rampage overigens officieel Rampage: Big Meets Bigger, iets dat te zien is op onderstaand affiche:8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

Shit dan heeft uwe boll toch nog zn zin gekregen

Mav Damian

Avatar

Waarom zien de meeste de oplossing van wat humor er bij doen dat het de film gaat redden.

Ereptile

Avatar

Ik vond Doom best een vermakelijke film hoor. Hoogtepunt was voor mij wel die first person scene. Zou dolgraag een horrorfilm willen zien waarin alles first person is. Geen idee of die al bestaat, maar het idee lijkt me wel heel tof!

Rich Art

Avatar

@Ereptile: Er is in ieder geval een actiefilm die het toepast: Hardcore Henry (http://www.imdb.com/title/tt3072482/?ref_=fn_tt_tt_11)

Ereptile

Avatar

@Rich Art, thanks! Ik had inderdaad clips daarvan gezien! Helemaal vergeten dat die bestond!

KeesjeNL

Avatar

Doom (2005) had juist véél meer horror nodig, een scala aan monsters (niet alleen een best goed gelukte imp en 'pinky' demon maar slecht gelukte Hell Knight), meer occult en véél meer gore. Véél meer gore.

007

Avatar

Een mislukking kwam omdat hij er in zat.

Sunspot

Avatar

Was gewoon te matig, alleen die muziek al man.

En humor was ook totaal niet nodig, het had gewoon een R-rated, creepy as hell film moeten zijn, dat is Doom ook.

Speelde Doom, laatste was 2003 of zo, was echt vet, spannend, alles donker, vet geluid op kop en lopen/rennen maar :D

NieuwsFilm

meest populair