Blu-ray review 'Het Tweede Gelaat' - afronding van de reeks?

Blu-ray review 'Het Tweede Gelaat' - afronding van de reeks?

Na De Zaak Alzheimer en Dossier K. de wellicht laatste film met Vincke en Verstuyft.

Regie: Jan Verheyen | Cast: Koen De Bouw (Eric Vincke), Werner De Smedt (Freddy Verstuyft), Marcel Hensema (Anton Mulder), Greg Timmermans (Wim Cassiers), Sofie Hoflack (Rina), Hendrik Aerts (Patrick Manteau), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Bioscooprelease: geen

In 2003 verscheen van Erik Van Looy de succesvolle thriller De zaak Alzheimer en deze film rond de personages Vincke en Verstuyft is een van de best bekeken Belgische films aller tijden. De verfilming van het gelijknamige boek van Jef Geeraerts kreeg in 2009 een vervolg, met Dossier K.. Dit keer was Jan Verheyen de regisseur en hij keerde terug voor het verleden jaar verschenen tweede vervolg Het Tweede Gelaat. In de "trilogie" zijn Koen De Bouw en Werner De Smedt te zien als de twee hoofdpersonages.

In het $3,5 miljoen kostende Het Tweede Gelaat gaat de ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier.

Dutch FilmWorks bracht Het Tweede Gelaat - niet of beperkt verschenen in de Nederlandse bioscoopzalen - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Nederlands DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8719372006412 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Het Tweede Gelaat zit verpakt in een standaard hoes, met op de voorkant opvallend genoeg geen verwijzing naar de voorgangers. De achterkant meldt dit wel, maar er lijken geen extra's op de schijf te staan.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze uitgave van Dutch FilmWorks mag er opnieuw zijn. De scherpte is goed aanwezig en de kleuren ogen natuurlijk en sterk, al heeft er duidelijk nabewerking plaatsgevonden. Bij sommige scènes meer dan bij andere. Donkere scènes pakken ook erg netjes uit. Een mooie uitgave dus van de Nederlandse distributeur.

Geluid

DFW heeft een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack toegevoegd die tijdens de actiescènes of meer drukke scènes goed aanwezig is, vanwege de opvallende muzikale ondersteuning. De dialoog is verder prima te volgen en als je wilt kun je een track met Nederlandse of Franse ondertiteling aanzetten. Het is een degelijke track, mede ook doordat er grote delen gefocust zijn op dialoog.

Bonusmateriaal

Ondanks dat er op de achterkant niets over wordt vermeld, heeft Dutch FilmWorks één extra op de schijf gezet, namelijk Behind the Scenes. Dit is een featurette van zo'n 4 minuten met regisseur Verheyen en veel beelden van achter de schermen. Ook de acteurs komen aan het woord. Het gaat allemaal vrij snel, maar leuk dat deze is toegevoegd!

Simpel tussendoortje; prima blu-ray uitgave

Dit vermoedelijke sluitstuk heeft niet de kracht van de aftrap, of het tweede deel. De zaak Alzheimer kan gezien worden als een Belgische genreklassieker en het tweede deel was nog redelijk. Desondanks is het wel fijn voor de fans dat er een punt achter de reeks is gezet met deze thriller, opnieuw met Koen De Bouw en Werner De Smedt. Check hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair