Dossier K. (2009)

6,7 details

  • 120 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • België

Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed. Erik Vincke (Koen De Bouw) en Freddy Verstuyft (Werner De Smedt) proberen de zaak op te lossen maar komen terecht in een spiraal van geweld waar niemand uit lijkt te kunnen ontsnappen.

Regie
Jan Verheyen
Cast
Sven De Ridder, Koen De Bouw, Filip Peeters, Werner De Smedt, Katelijne Verbeke, Jappe Claes, Blerim Destani, Hilde De Baerdemaeker, Greg Timmermans, Johan van Assche, Marieke Dilles, Ryszard Turbiasz, R. Kan Albay, Kevin Lamaire, Begir Memeti, Vildan Maksuti, Kushtrim Sheremeti.
Release
09.12.2009
Release NL
03.06.2010
Release DVD
07.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Verheyen | Cast: Koen de Bouw (Eric Vincke), Werner De Smedt (Freddy Verstuyft), Blerim Destani (Nazim Tahir), Hilde de Baerdenmaker (Linda de Leenheer), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2009

Het blijft toch opmerkelijk dat Nederlanders over het algemeen niets moeten hebben van Vlaamse films. Loft, in België de succesvolste film aller tijden, kreeg in Nederland niet eens een bioscooprelease omdat de distributeur er weinig heil in zag. Er wordt nu wel een Nederlandse remake van die film gemaakt. Het is wellicht te danken aan De Helaasheid der Dingen, vorig jaar een bescheiden hit in ons land, dat het Vlaamse Dossier K. toch zijn weg naar de bioscoop heeft gevonden. Helaas is deze weinig subtiele misdaadthriller nu niet bepaald de beste kennismaking met de Vlaamse cinema.

De film van regisseur Jan Verheyen, die in Nederland enige bekendheid geniet vanwege zijn rol als jurylid in het tv-programma De Slimste, is een soort vervolg op De Zaak Alzheimer, een ander Vlaams kassucces van de laatste jaren. Die film werd geregisseerd door Erik van Looy, die meeschreef aan het scenario van dit vervolg, en was eveneens gebaseerd op een roman van de populaire misdaadschrijver Jef Geeraerts. Beide films zijn echter uitstekend los van elkaar te zien.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dossier K. Nieuwsberichten

Laatste reacties

Crack

"...Gezien als 3-delige TV-serie. 'De Zaak Alzheimer' heb ik nog ergens op DVD liggen, dus die zal ik b......"

Banned

"...Al bij al vermakelijk thriller. Je mag hem niet zien als vervolg van De Zaak Alzheimer... Deze is to......"

benjamin

"...Een Belgische blockbuster en een goede: topacteurs, spanning, humor en een clever scenario. Hier mog......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dossier K.

acties