Taika Waititi werkt nog altijd aan live-action 'Akira'

Taika Waititi werkt nog altijd aan live-action 'Akira'

En zal niks met de anime doen.

Regisseur Taika Waititi blijkt nog altijd te werken aan een live-action versie van Akira. De manga en anime van Katsuhiro Otomo speelt zich af in een dystopische versie van Tokyo, in het jaar 2019. Centraal staat de leider van een motorbende, die zijn beste vriend probeert te redden uit de klauwen van het leger.

Warner Bros. ontwikkelt al sinds 2002 een live-action versie hiervan, maar het is ingewikkeld. Toch is Waititi momenteel aangesteld als regisseur en hij blijkt druk bezig te zijn met de film. "Ik ben nog niet helemaal klaar met erover nadenken," aldus Waititi. "Wat ik wilde, was de boeken verfilmen, omdat veel mensen er zo in stonden van: raak die film niet aan! En dus wilde ik het boek verfilmen. Maar veel mensen reageren daar heftig op, al hebben ze de boeken niet gelezen, en er zijn zes gigantische boeken die je gelezen moet hebben! Het is zo'n rijk materiaal. Maar (de anime) Akira is een van mijn favoriete films. Mijn moeder nam me mee om hem te zien toen ik een jaar of dertien was en het heeft mijn leven veranderd."

Laten we overigens hopen dat, als Waititi de film ook daadwerkelijk zal regisseren, hij niet dezelfde fouten maakt die gemaakt werden bij Ghost in the Shell en Death Note. Bij die twee films werden blanke acteurs gecast voor rollen die oorspronkelijk niet blank waren, tot groot hoon van fans.



NieuwsFilm

meest populair