'Deadwood'-film komt er op korte termijn

Althans, daar lijkt het nu heel erg op.

Ondanks dat HBO nog geen groen licht gegeven heeft, lijkt de kans steeds groter dat er een Deadwood-film komt. De televisiezender heeft met succes een belastingvoordeel aangevraagd in de Amerikaanse staat California, waarmee de opnames van de film deels gefinancierd moeten worden.

HBO kreeg vier miljoen dollar van California. Om dat daadwerkelijk te krijgen, moeten de opnames binnen 180 dagen beginnen (al zijn er in sommige speciale gevallen uitzonderingen mogelijk). Verder moet er een scenario klaarliggen en financiering voor de rest ook rond zijn. Dat HBO dit nu aangevraagd heeft, en met succes, is een teken dat de film er daadwerkelijk en op korte termijn gaat komen.

Deadwood was een serie, bedacht door David Milch. Daarin was Ian McShane te zien als de meedogenloze Al Swearengen, de eigenaar van een saloon. De serie was tussen 2004 en 2006 op televisie te zien en erg goed ontvangen, maar stopte vrij abrupt. Sindsdien vragen fans en castleden om een film en die lijkt er nu eindelijk te komen.



NieuwsFilm

meest populair