Zie de oorsprong van Frankenstein in trailer 'Mary Shelley'

De geboorte van de beroemde dokter en zijn nog beroemdere monster.

Bekijk hieronder de eerste trailer voor Mary Shelley, met Elle Fanning als Mary Shelly, de schrijfster van Frankenstein, in een nieuwe film over haar leven.

Mary is de dochter van politieke filosofen William Godwin en Mary Wollstonecraft, die stierf tijdens haar geboorte. Mary is een jongedame van bescheiden achtergrond, die altijd met haar neus in de boeken zit, als ze Percy Bysshe Shelly ontmoet. Die ondanks dat hij pas 21 is al wel een gevierd dichter is - en een schaamteloze versierder die al een uit elkaar vallend huwelijk op zijn palmares heeft.

Tegen de wil van haar geliefde vader in gaat Mary ervandoor met Shelley, en haar stiefzus Claire gaat mee. Mary zoekt naar 'onconventionele manieren van leven' en vindt die met haar poeët die van het leven geniet terwijl hij diep in de schulden zit - en niet zit te wachten op een monogaam leven of vaderlijke plichten. Maar Percy gelooft in Mary, en twee jaar na hun trouwen neemt hij haar mee voor een losbandige zomer in Zwitserland met Lord Byron, waar Mary haar innerlijke demonen confronteert en de invloedrijkste horrorroman aller tijden schrijft.



NieuwsFilm

meest populair