Chris Columbus maakt nieuwe 'Gremlins'

Chris Columbus maakt nieuwe 'Gremlins'

Daar gaan we weer!

In 1984 verscheen van regisseur Joe Dante de horror-komediefilm Gremlins. De film werd geschreven door Chris Columbus en deze werd uiteraard een flink succes. Er verscheen in 1990 een vervolg met de titel Gremlins 2: The New Batch. Sindsdien zijn er veel verhalen over een tweede vervolg.

Scenarist Columbus groeide na Gremlins uit tot een succesvol regisseur en al tijden tracht hij een derde deel van de grond te krijgen. De kans dat dit eindelijk gaat gebeuren lijkt een stuk dichterbij. Columbus gaf een update aan MetroUS: "Gremlins, we spreken er actief over. Dat is iets waar ik op dit moment aan werk met mijn productiemaatschappij 1492 Pictures. Het wordt bijna zeker een reboot."

Enkele jaren geleden werd er nog gesproken over een vervolg, dus Gremlins 3. Toen werd gezegd dat de film de draad 30 jaar later zou oppakken. Dit kan natuurlijk nog altijd het geval zijn, aangezien een sequel-reboot of een "legacyquel" dicht tegen de term "reboot" aanligt. Er zou al een script van Columbus aanwezig zijn.

De eerste Gremlins noteerde $153,1 miljoen bij een productiebudget van $11 miljoen. Het tweede deel kostte maar liefst $50 miljoen om te maken, maar een financieel succes werd het niet. Wereldwijd werd er zo'n $41,5 miljoen opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair