Jeffrey Dean Morgan noemt rol in 'Rampage' een droombaan

Jeffrey Dean Morgan noemt rol in 'Rampage' een droombaan

En vergelijkt zijn optreden met die van Negan uit 'The Walking Dead.'

Voor Jeffrey Dean Morgan was het een makkie om zijn handtekening te zetten voor monsterfilm Rampage, waarin hij de rol van agent Harvey Russell vervult, maar tijdens het kijken van het eindproduct viel hem wel iets anders op - dat hij zich nogal als Negan uit The Walking Dead gedraagt. "Ik zag een aantal lichaamsbewegingen die bekend voorkwamen. Leunen hier, leunen daar," grapt Morgan. "Ik dacht: 'O, man, er had wat tussen die twee kunnen spelen.'"

Één van de redenen waarom de 51-jarige Amerikaan in Rampage besloot te spelen was om van zijn imago als slechterik af te komen. "Zodra ik op het scherm verschijn zeggen mensen: 'Uh, oh, hij zal de slechterik worden.' Ik weet niet of ik wel de vijand in iets anders wil zijn nu. Ik maak me daarom zorgen om 'The Walking Dead', dat mensen mij alleen als Negan zullen kennen, omdat de serie en het karakter popcultuur fenomenen zijn. Toen ik Negan werd vergaten mensen al mijn andere werk. Ze zien er behoorlijk verrast uit als ze me in het echt ontmoeten en ik Lucille niet bij me heb en geen mensen martel. Dus ja, laat me iets anders doen."

Bekijk de afbeeldingOverigens is Morgan opgegroeid met monsterfilms zoals Godzilla en King Kong - daarom besloot hij te gaan werken als acteur. "Zodat ik er eentje kon doen. En dat had ik nog niet gedaan. En dan gooi je ook nog eens Dwayne Johnson in de mix... Ik ken zijn reputatie, hij lijkt gouden handen te hebben. Dus in 'Rampage' spelen was een no-brainer."

Dat Morgan niet de hoofdrol op zich neemt, vindt hij niet erg. Hij noemt het belichamen van een bijrol zelfs een droombaan. "Overduidelijk rust de film op de schouders van één man. Dat ik binnenkom zonder werkdruk, gewoon lol kan hebben en kan genieten van de omgeving noem ik een geweldige tijd. Het is echt een droombaan. Gewoon binnenkomen en plezier hebben. Het maken van films hoort daar om te draaien. Ik weet het niet. Misschien geldt dit alleen voor mij. Ik werk graag aan monsterfilms. Ik hoef geen Oscar te winnen," lacht Morgan uit. "Ik maak graag plezier."



NieuwsFilm

meest populair