Ian McKellen wil dat zijn dood flink gevierd wordt

Ian McKellen wil dat zijn dood flink gevierd wordt

De acteur denkt er de laatste tijd vaker over na...

Sir Ian McKellen is al decennia lang actief in de filmwereld en speelt nog steeds in de nodige films. Zo zal hij binnenkort te zien zijn in het speciale project genaamd McKellen: Playing the Part, dat over het leven gaat van de acteur die volgende maand 79 wordt. De film, die bijna honderd minuten duurt, is gebaseerd op ongeveer 14 uur interviews met de geliefde acteur.

Hierin schijnt de acteur het ook over zijn dood te hebben. Hij liet weten dat het iets is waar hij zich de laatste tijd vaak mee bezighoudt: ''Als ik er niet meer ben, wil ik dat het gevierd wordt. Ik zou graag willen dat er een feest plaatst vindt in een mooi theater. Gratis, zodat iedereen er naartoe kan gaan. Ik hoop dat veel prachtige en leuke mensen komen. Ik wil dat het een mooie herdenking is en dat mensen er ook echt naartoe willen gaan. Maar misschien moet ik daarvoor wel eerst de 'alleen maar zwarte kleding' code aanpassen...''

McKellen zei ook dat hij nog gezond is en zich goed voelt, maar dat dat snel kan veranderen: ''Ik heb al genoeg mensen om me heen op tijd van een dag gigantisch achteruit zien gaan, waardoor ze soms niet meer konden werken. Het zou kunnen dat dat ook opeens met mij gebeurt...'' Toch doet de acteur het niet bepaald rustig aan wat betreft zijn acteerwerk en een tijdje terug liet hij ook weten maar wat graag Gandalf te spelen in de nieuwe Lord of the Rings serie.



NieuwsFilm

meest populair