Isabella Rossellini wil naam van verkrachter niet onthullen

Isabella Rossellini wil naam van verkrachter niet onthullen

Ze is bang dat het halen van oude koeien uit de sloot onnodige problemen zal opleveren.

Is Blue Velvet-actrice Isabella Rossellini tegendraads bezig of begripvol? Samen met Vulture heeft ze het over de MeToo-beweging gehad en de complexiteiten die erachter schuilen. Een opvallend verschijnsel is echter dat de 65-jarige geen zin heeft om de naam van haar verkrachter openbaar te maken. Volgens de Italiaanse actrice ligt dat vooral aan het feit omdat de daad zelf zo lang geleden plaatsvond.

"Ik erken de waarde van sommige mensen die over hun ervaringen praten, maar voor mij heeft het geen nut. De persoon die mij heeft verkracht... Ik was 15 of 16 en hij één jaar ouder. Waarom zou ik dit verhaal 48 jaar later opgraven? Wat als mensen zeggen: 'Nee, je moet zijn naam vertellen!' Ik weet niet wat er met hem gebeurd is. Hij kan getrouwd zijn. Misschien heeft hij kinderen. Ik ben in Italië een superster. Als ik zou bekendmaken wie het gedaan heeft, dan zou ik hem vernietigen."

Bekijk de afbeeldingTerugkijkend naar de schending weet Rossellini wat het was, maar in die periode heerste er een andere cultuur in Italië. De actrice legt uit wat ze daar precies mee bedoelt. "Aan vele mannen wordt verteld dat als een vrouw 'nee' zegt, dan bedoelt ze eigenlijk 'ja.' Dus een verkrachting na een date komt helaas vaak voor bij vrouwen. Je gaat uit met een jongen die je leuk vindt en je bent nog niet klaar om met hem naar bed te gaan, maar dat lezen ze als 'ja.' Het is iets dat ingewikkeld is."

Hoewel de actrice dus niet verder op haar eigen ellende in wil gaan, is ze blij dat andere slachtoffers dat wel doen. "Het interessantste aan de MeToo-beweging is dat het ons de subtiele manieren toont waarop een vrouw aangetast kan worden. Verkrachting is een vorm van pijn die iedereen herkent. Er zijn echter ook andere manieren. Het kan je baas zijn die zegt: 'Die rok staat je mooi.' Het is een compliment, maar je voelt je er ook gekleineerd door. Net als mensen die tegen mij zeggen: 'Je ziet er goed uit voor je leeftijd.' Het is erg behulpzaam om te zien hoe andere vrouwen hun verhalen uiten en aantonen hoe achterbaks sommige mannen kunnen zijn."



NieuwsFilm

meest populair