Guillermo Del Toro gaat animatiefilms maken

Guillermo Del Toro gaat animatiefilms maken

Hij heeft een nieuwe deal getekend bij Dreamworks Animation.

Guillermo Del Toro heeft niet stil gezeten sinds hij eerder dit jaar de Oscar voor de Beste Film won voor zijn film The Shape of Water. Deze maand heeft hij twee grote deals gemaakt. Eerder in de maand tekende hij voor een deal bij Fox Searchlight om voor hen nieuwe genrefilms te schrijven, te regisseren en te produceren.

Nu heeft hij bij Dreamworks Animation een nieuwe deal getekend om geanimeerde familiefilms te schrijven, te produceren en te regisseren. Het is een voortzetting van hun eerdere samenwerking. De Mexicaan maakte onder andere de Netflix-serie Trollhunters met Dreamworks Animation.

Del Toro zei dit over de deal:
"Animatie is een kunstvorm die een grote invloed is geweest op mijn werk sinds mijn jeugd. Wat mij betreft is het een perfect medium om allerlei soorten ideeën leven in te blazen, het maakt niet uit hoe bizar of wild die ideeën zijn. Ik kijk er naar uit om met getalenteerde artiesten bij Dreamworks te werken - die behoren tot de top van hun veld - om deze beelden te verwezenlijken. Ik heb al ongeveer een decennium met Dreamworks samengewerkt en de horizon wordt alleen maar breder nu.''

NieuwsFilm

meest populair