Thor: Ragnarok - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Thor: Ragnarok - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men twintig films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Thor: Ragnarok (2017)
Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Cate Blanchett (Hela), Tom Hiddleston (Loki), Tessa Thompson (Valkyrie) e.a.
Budget: 180 miljoen dollar | Box office: 853,9 miljoen dollar
Het was weer zo'n gok die goed uitpakte voor Marvel: de relatief onbekende Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi aan het roer van een film zetten. Een goede keuze, vooral omdat diens visie en humor heerlijk uitpakte in deze actiekomedie. En hij wist daarmee de beste Thor-film tot nu toe te maken.

Het plot

De film begint als Thor gevangen zit in Muspelheim, het rijk van de vuurdemoon Sutur. Die stelt dat Ragnarok eraan komt en dat Asgard vernietigd zal worden. Maar Thor weet met behulp van zijn hamer Mjölnir te ontsnappen en neemt het op tegen de draak van Surtur. Thor weet maar net te winnen en ontdekt eenmaal terug in Asgard dat Odin niet zichzelf is, maar zijn kwaadaardige broer Loki. Thor besluit daarop naar de Aarde te reizen (en doet dat samen met Loki), om zijn vader te vinden. Met behulp van Doctor Strange weten ze Odin in Noorwegen te vinden. Odin onthult daar dat hij op het punt staat te overlijden en dat, op dat moment, hun kwaadaardige oudere zus, de godin van de dood, Hela, zal ontsnappen uit een gevangenis die Odin millennia eerder maakte. Zodra hij dood is, verschijnt zij meteen en neemt ze het op tegen Thor en Loki. Ze verslaat hen eenvoudig en vernietigt Mjölnir zelfs, waarna ze Thor naar de planeet Sakaar verbant. Daar moet hij het in een gladiatorenwedstrijd opnemen tegen Hulk. Vervolgens weet Thor samen met Bruce Banner en de mysterieuze Valkyrie te ontsnappen en naar Asgard te reizen, waar Hela een schrikbewind heeft ingesteld. Samen proberen ze haar te verslaan en realiseren ze zich dat de enige manier om dat te doen, is door Sutur toe te staan Asgard te vernietigen.

Links met andere films

Loki laat een toneelspel uitvoeren waarin hijzelf een held lijkt te zijn die om het leven kwam bij de gebeurtenissen van Thor: The Dark World. Verder horen we meermaals over de slag om Sokovia en de manier waarop Hulk terecht kwam op Sakaar. Loki en Thor praten verder een aantal keren over alle momenten waarop Loki probeerde zijn broer te verraden. Tot slot wordt geïmpliceerd dat Loki de Tesseract steelt uit de kluis van Odin (en horen we dat het echt een van de zes Infinity Stones is).

After credits

Er zitten twee scènes na de aftiteling. De eerste laat zien dat Thor en Loki op het ruimteschip zitten met de overlevende bewoners van Asgard. Dan komen ze in de ruimte het schip de Sanctuary II tegen, dat eigendom van Thanos is. In de tweede scène feliciteert de Grandmaster zichzelf als geweldig onderdrukker van de bewoners van Sakaar.

Cameo van Stan Lee

Stan Lee is in deze film de man die de haren van Thor kort knipt.



NieuwsFilm

meest populair