Events & Festivals

Thor: Ragnarok - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:19 in Events & Festivals
Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men twintig films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!


Thor: Ragnarok (2017)
Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Cate Blanchett (Hela), Tom Hiddleston (Loki), Tessa Thompson (Valkyrie) e.a.
Budget: 180 miljoen dollar | Box office: 853,9 miljoen dollar
Het was weer zo'n gok die goed uitpakte voor Marvel: de relatief onbekende Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi aan het roer van een film zetten. Een goede keuze, vooral omdat diens visie en humor heerlijk uitpakte in deze actiekomedie. En hij wist daarmee de beste Thor-film tot nu toe te maken.

Het plot

De film begint als Thor gevangen zit in Muspelheim, het rijk van de vuurdemoon Sutur. Die stelt dat Ragnarok eraan komt en dat Asgard vernietigd zal worden. Maar Thor weet met behulp van zijn hamer Mjölnir te ontsnappen en neemt het op tegen de draak van Surtur. Thor weet maar net te winnen en ontdekt eenmaal terug in Asgard dat Odin niet zichzelf is, maar zijn kwaadaardige broer Loki. Thor besluit daarop naar de Aarde te reizen (en doet dat samen met Loki), om zijn vader te vinden. Met behulp van Doctor Strange weten ze Odin in Noorwegen te vinden. Odin onthult daar dat hij op het punt staat te overlijden en dat, op dat moment, hun kwaadaardige oudere zus, de godin van de dood, Hela, zal ontsnappen uit een gevangenis die Odin millennia eerder maakte. Zodra hij dood is, verschijnt zij meteen en neemt ze het op tegen Thor en Loki. Ze verslaat hen eenvoudig en vernietigt Mjölnir zelfs, waarna ze Thor naar de planeet Sakaar verbant. Daar moet hij het in een gladiatorenwedstrijd opnemen tegen Hulk. Vervolgens weet Thor samen met Bruce Banner en de mysterieuze Valkyrie te ontsnappen en naar Asgard te reizen, waar Hela een schrikbewind heeft ingesteld. Samen proberen ze haar te verslaan en realiseren ze zich dat de enige manier om dat te doen, is door Sutur toe te staan Asgard te vernietigen.

Links met andere films

Loki laat een toneelspel uitvoeren waarin hijzelf een held lijkt te zijn die om het leven kwam bij de gebeurtenissen van Thor: The Dark World. Verder horen we meermaals over de slag om Sokovia en de manier waarop Hulk terecht kwam op Sakaar. Loki en Thor praten verder een aantal keren over alle momenten waarop Loki probeerde zijn broer te verraden. Tot slot wordt geïmpliceerd dat Loki de Tesseract steelt uit de kluis van Odin (en horen we dat het echt een van de zes Infinity Stones is).

After credits

Er zitten twee scènes na de aftiteling. De eerste laat zien dat Thor en Loki op het ruimteschip zitten met de overlevende bewoners van Asgard. Dan komen ze in de ruimte het schip de Sanctuary II tegen, dat eigendom van Thanos is. In de tweede scène feliciteert de Grandmaster zichzelf als geweldig onderdrukker van de bewoners van Sakaar.

Cameo van Stan Lee

Stan Lee is in deze film de man die de haren van Thor kort knipt.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nosisters

Avatar

Fantastisch en vernieuwend. Serieus van genoten.

Robbepost

Avatar

Beter dan de vorige 2 maar niet zo mijn ding. Te flauw vaak.
Uiteraard is de clash met Hulk wel tof!
Een zesje.

benjamin

Avatar

En toen werden Thorfilms plots écht de moeite.

Ereptile

Avatar

Ik blijf er nog steeds bij dat ik Thor: Ragnarok een matige film vind, met een goede casting van Cate Blanchett als Hela en Jeff Goldblum als de Grandmaster. Het is net een tweede Guardians of the Galaxy qua humor en toon.

Alle scenes op Asgard vond ik zeker wel de moeite waard, maar alles op Sakaar is zoo buiten de toon van de rest van wat ik hoopte dat de film zou zijn. De eerste Thor film wist de relatie tussen Asgard en onze wereld goed te combineren.

Het feit dat sommige scenes zo zijn veranderd in de film (denk aan de locatie waar Mjolnir vernietigd wordt) geeft ook wel aan dat niet alles zo nauwkeurig vast stond als andere films.

Brein8998

Avatar

Ik heb onlangs alle Marvel films opnieuw gekeken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze film het meest genoten heb. Gotta love Korg.

Artificialis

Avatar

De kracht van Thor: Ragnarok zit 'm mede in dat het de slechtste elementen van de vorige twee delen heeft gedumpt. Thor's nutteloze vriendjes worden vroeg in de film gedood. Marvel bimbo's Jane en Darcy zijn uit het script geknipt. Na de teleurstellende Laufey en Malekith komt de film eindelijk met een interessante villain aan. De zichzelf serieus nemende toon is vervangen met zelfspot. Een kleurrijke wereld, vrolijke soundtrack, avontuurlijk verhaal en een bonte verzameling aan egotrippende personages maakt Thor: Ragnarok tot een hoogtepunt in het Marvel Cinematic Universe.

ThomasOMalley

Avatar

^Wat veel zegt over de kwaliteit van dit universum.

horizon

Avatar

Geslaagde grappige film waar alle acteurs laten zien over een best goede timing te beschikken. Knap gedaan door Waititi.
Ook leuke retro knipogen naar flash Gordon etc.


/Gezeur over mcu?

Wat Marvel knap voor elkaar krijgt is films te maken die over algemeen door grote massa gewaardeerd worden. Het zijn geen Tienen maar de zevens en achten zijn ook gewoon leuk om te zien.
Vind wel dat films beter zijn geworden in laatste fase (Dr Strange, Ant-Man, Ragnarok & GotG 2).
Homecoming blinkt uit in het j klein houden en daardoor meteen één van de better villains heeft.

ThomasOMalley

Avatar

Ik kijk ook graag naar zevens en achten, maar ik zou het gros van de Marvel-films die punten niet toekennen. Maar goed, daar mogen de meningen in verschillen natuurlijk.
Verder vind ik het aanspreken van een grote doelgroep op zichzelf niet echt waardig van een compliment.

horizon

Avatar

Compliment of niet het is wel een vak dat te kunnen.

Mav Damian

Avatar

Die Korg had voor mij de show gestolen in de film. Nu net zoals in The Dark World vind ik sci fi samen met Noordse mythologie niet passen, maar dat was voor zowat de enigste minpunt in de film. Topper van een afsluiter in de Thor trilogie.

Frietgezicht

Avatar

Als comedy een prima film,denk zeker dat je dronken en/of stoned hier nog extra van geniet.

Grootste kritiekpunt van mijn kant is dat hij de humor slecht kan mixen met emoties. Guardians 2 is ook erg flauw maar toch stoppen ze een scene erin aan het einde waarin een sterfgeval emotionele impact heeft voor velen.
Hier heb je de dood van Thor's vrienden, vader, en de vernietiging van zijn stad/planeet en niks raakt je.

Ed Crane

Avatar

Zevens en achten, was het maar zo'n feest.

nieuwslaatste nieuws

meest populair