James Cameron over 'Avengers'-vermoeidheid, 'Godfather'-achtige 'Avatar 2' en nieuwe 'Terminator'

James Cameron over 'Avengers'-vermoeidheid, 'Godfather'-achtige 'Avatar 2' en nieuwe 'Terminator'

Al houdt hij wel van superheldenfilms.

James Cameron is een bezig bijtje, al betaalt het zich niet uit in uiteenlopende films. De filmmaker is ondertussen een kleine 10 jaar bezig met het vervolg op zijn succesfilm Avatar uit 2009. Cameron liet tegenover Indie Wire weten dat hij hoopt dat zijn vervolg ruimte krijgt tussen al het superheldengeweld. Ook vergelijkt hij zijn het Avatar-vervolg met The Godfather en geeft hij een update over de nieuwe Terminator. Over de aanhoudende superheldenhype:


"Ik hoop dat we snel een Avengers-vermoeidheid krijgen. Niet dat ik niet van die films hou. Het is meer dat er andere verhalen te vertellen zijn naast de hypergonadale mannen zonder familie die twee uur lang dodelijke dingen ondernemen en steden slopen."

Avatar 2 en verder
Ook ging hij in op zijn Avatar-reeks. "Ik dacht als een vader van een vijfjarige over wat een Avatar-verhaal zou zijn als het een familiedrama was," aldus Cameron die ook inspiratie haalt uit een van de bekendste films aller tijden. "Wat als het The Godfather was? Het is een saga over generaties. Dat is anders dan in de eerste film." En: "Wat gebeurt er als bikkelharde strijders opgroeien en hun eigen kinderen krijgen? Het wordt een heel ander verhaal."

Het is al bekend dat de cast van Avatar 2, gepland voor eind 2020, is uitgebreid met heel wat jonge acteurs. De opnames vinden op dit moment plaats. Cameron gaf ook aan dat er een verhaal en een uitgebreide visie is voor vijf films, maar dat er nu niet wordt gewerkt aan het vierde en vijfde deel.

Nieuwe Terminator
En dan de update over Tim Millers nieuwe Terminator-film, die Cameron produceert en eind 2019 moet verschijnen:


"Terminator-films gaan over kunstmatige intelligentie en daar kijken we nu anders tegenaan dan toen ik de eerste film in 1982 schreef en maakte. Het was een klassieke benadering van 'de technologie is slechts, slimme computers zijn slecht', zo ongeveer. Het moet nu veel genuanceerder, denk ik. En hopelijk laten we dat zien. Dus 'slimme computers zijn slecht, maar...' is het nieuwe motief."
.

NieuwsFilm

meest populair