Algemeen

James Cameron over 'Avengers'-vermoeidheid, 'Godfather'-achtige 'Avatar 2' en nieuwe 'Terminator'

Al houdt hij wel van superheldenfilms.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
James Cameron is een bezig bijtje, al betaalt het zich niet uit in uiteenlopende films. De filmmaker is ondertussen een kleine 10 jaar bezig met het vervolg op zijn succesfilm Avatar uit 2009. Cameron liet tegenover Indie Wire weten dat hij hoopt dat zijn vervolg ruimte krijgt tussen al het superheldengeweld. Ook vergelijkt hij zijn het Avatar-vervolg met The Godfather en geeft hij een update over de nieuwe Terminator. Over de aanhoudende superheldenhype:


"Ik hoop dat we snel een Avengers-vermoeidheid krijgen. Niet dat ik niet van die films hou. Het is meer dat er andere verhalen te vertellen zijn naast de hypergonadale mannen zonder familie die twee uur lang dodelijke dingen ondernemen en steden slopen."

Avatar 2 en verder
Ook ging hij in op zijn Avatar-reeks. "Ik dacht als een vader van een vijfjarige over wat een Avatar-verhaal zou zijn als het een familiedrama was," aldus Cameron die ook inspiratie haalt uit een van de bekendste films aller tijden. "Wat als het The Godfather was? Het is een saga over generaties. Dat is anders dan in de eerste film." En: "Wat gebeurt er als bikkelharde strijders opgroeien en hun eigen kinderen krijgen? Het wordt een heel ander verhaal."

Het is al bekend dat de cast van Avatar 2, gepland voor eind 2020, is uitgebreid met heel wat jonge acteurs. De opnames vinden op dit moment plaats. Cameron gaf ook aan dat er een verhaal en een uitgebreide visie is voor vijf films, maar dat er nu niet wordt gewerkt aan het vierde en vijfde deel.

Nieuwe Terminator
En dan de update over Tim Millers nieuwe Terminator-film, die Cameron produceert en eind 2019 moet verschijnen:


"Terminator-films gaan over kunstmatige intelligentie en daar kijken we nu anders tegenaan dan toen ik de eerste film in 1982 schreef en maakte. Het was een klassieke benadering van 'de technologie is slechts, slimme computers zijn slecht', zo ongeveer. Het moet nu veel genuanceerder, denk ik. En hopelijk laten we dat zien. Dus 'slimme computers zijn slecht, maar...' is het nieuwe motief."
.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Wel de nieuwe Avengers film zal waarschijnlijk veel interessanter zijn dan jouw blauwe smurfen pocahontas in space verhaal.

Master Of Films

Avatar

+100000 Mav Damian

James Cameron "Het is meer dat er andere verhalen te vertellen zijn naast de hypergonadale mannen zonder familie die twee uur lang dodelijke dingen ondernemen en steden slopen."
Oh dus jouw Avatar, sorry rip-off Pocahontas verhaal, was wel de nieuwe openbaring van de mensheid. Wat Avatar zo een hit maakte was niet dat domme Pocahontas verhaal, maar de special effects en vernieuwde 3D techniek. Ooit opgemerkt dat Avatar best wel discriminerend is.

Geef een kat een speeltje, en de kat gaat spelen. Dat is de korte inhoud van Avatar. Kijk gewoon verder dan al die mooie special effects, volg het verhaal en je zal zien dat het kaartenhuis in elkaar valt.

Wat een verschil met Terminator 2. Die film had toen ook top of the line special effects, maar T2 had meer dan dat. Acteurs die wel in het Terminator universum horen. Goeie actie scenes. De kijk op kunstmatige intelligentie is een goeie verborgen boodschap vermomd in deze film.

Jammer dat JC zo arrogant is geworden. Hij denkt echt werkelijk dat zijn Avatar film beter is dan de rest.

Artificialis

Avatar

James Cameron is een fantastisch filmmaker, maar hij is natuurlijk bang dat er met al die superheldenfilms teveel concurrentie zal zijn om de nieuwe Avatar films tot een financieel succes te maken. Marvel trekt natuurlijk ook zijn publiek weg.

Ed Crane

Avatar

Hahahahaha, hebben we Cameron weer met hoe belangrijk hij is voor de wereld, maar het blijft kitsch met een kromme, ontspoorde boodschap.

benjamin

Avatar

James Cameron doesn't do what James Cameron does for James Cameron. James Cameron does what James Cameron does because James Cameron is... James Cameron.

MovieWanker

Avatar

Avatar Godfather achtig??? WTF man?
Totale verstandsverbijstering die man....

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Wat Avatar zo een hit maakte was niet dat domme Pocahontas verhaal, maar de special effects en vernieuwde 3D techniek. Ooit opgemerkt dat Avatar best wel discriminerend is."
Gelukkig heeft dat domme Pocahontasverhaal (al bestaat er wel discussie over de mate waarin dit geromantiseerd is) wel 2 goede films geïnspireerd. Ik zie zowel Dances with Wolves als The Last Samurai erg graag!

EntertainmentWatcher

Avatar

Dat hij nu eindelijk True Lies maar eens uitbrengt op Blu-ray. Mag ook wel na zoveel jaar.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Gelukkig heeft dat domme Pocahontasverhaal (al bestaat er wel discussie over de mate waarin dit geromantiseerd is) wel 2 goede films geïnspireerd. Ik zie zowel Dances with Wolves als The Last Samurai erg graag!"
Veel betere films idd. Al heeft The Last Samurai wel last van geschiedenis vervalsing, meer dan Dances zelf. Neemt niet weg dat ze wel lekker films zijn om te kijken, maar laat de geschiedenislessen maar achterwege.

En ja het Pocahontasverhaal is dom, omdat idd geromantiseerd is.


EntertainmentWatcher "Dat hij nu eindelijk True Lies maar eens uitbrengt op Blu-ray. Mag ook wel na zoveel jaar."
Ik hoorde in een podcast van Bill Hunt dat er wel een 4K master is gemaakt van True Lies met goedkeuring van JC. Er gaan geruchten dat het volgend jaar uitkomt ivm het 25 jaar jubileum. Tevens is The Abyss dan 30 jaar oud. Ook hier is al een 4K master van gemaakt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair