Algemeen

Harry Potter breekt weer records

door MovieInsider op 23.11.2005 om 13:13 in Algemeen
Harry Potter blijft records breken. Het vierde deel was in zijn eerste bioscoopweekeinde in de Verenigde Staten goed voor 101,4 miljoen dollar (ruim 86 miljoen euro). Harry Potter and the Goblet of Fire behaalde daarmee een hogere opbrengst dan zijn voorgangers in hun eerste weekeinde deden.

Op de tweede plek van de lijst met bestbezochte films staat Walk the Line, een biografie over Johnny Cash. De film bracht 22,4 miljoen dollar (ruim negentien miljoen euro) in het laatje. De film vertelt de beginjaren van de muziekcarrière van Cash, gespeeld door Joacquin Phoenix.

Nummer één van vorig weekeinde, Chicken Little, is met een opbrengst van 14,8 miljoen dollar (ruim 12,5 miljoen euro) gezakt naar de derde plaats.

Harry Potter and The Goblet of Fire draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DjMG

Avatar

Is een dollar nu ineens zoveel meer als een euro dan? naja on topic: lijkt me logisch dat hij de records verbreekt... zoveel fans!! dat zal hier ook zo zijn, ik ga ook het openingsweekend ;)

pkwarts

Avatar

Nee minder, daarom zijn de dollar bedragen ook groter.

Mellie

Avatar

Heb laatst deel 1,2 en 3 gekocht en gekeken... Ben echt benieuwd naar dit deel!

silaz

Avatar

Heb zo juist de film gezien .

hij is niet zo goed als de vorige 3 heel vaag en voldemort zie je maar 5 min in heel de film.

Webjoker

Avatar

silaz "heb zo juist de film gezien .

hij is niet zo goed als de vorige 3 heel vaag en voldemort zie je maar 5 min in heel de film."


Dank je wel joh! Misschien ben ik een mierenneuker maar zelfs dit vind ik al een spoiler.

Jusjuh

Avatar

Mee eens. Naja, ik ga vanavond... Wil iedereen die de boeken hefet gelezen ook niks vertellen, want je kan er miss vanuit gaan dat iedereen he boek heeft gelezen, dus dat er geenplotspoilers zijn, maar dat is wel voor iedereen die alleen de films kijkt... (IK GA VANAVOOOOND :E)

Michaell

Avatar

Yeah, ik heb vandaag of morgen niet veel tijd, maar misschien dat ik vrijdag of zaterdag tijd heb. Ik ben inmiddels al naar elke Harry Potter film geweest, dus deze moet ik ook niet missen!

BunnyHunter

Avatar

DjMG "is een dollar nu ineens zoveel meer als een euro dan?)"


:W :|

ik ga vanavond 22.00 :D gereserveerd en zin erin :D

gandalf the white

Avatar

Net gezien in Tuschinski. De beste harry potter tot nu toe.

Dieks

Avatar

Ik moet nog 1 dagje wachten:( ik ga morgen avond8-)

Soundmaster

Avatar

Leuk zo'n bericht, maar ik zou het veel leuker vinden dat de 'redacteuren' niet klakkeloos de handel overtypen van Novum nieuws, maar de feiten eens goed controleren. Want er klopt werkelijk geen zak van (om het maar wat ongenuanceerd uit te drukken).

De opbrengst van 101,4 miljoen dollar is een lekker zakcentje in 3 dagen tijd, maar bij lange na niet het record.

Het is slechts goed voor de vierde plaats op de ranglijst van opbrengsten in het debuutweekend. De tovernaarsleerling moet Shrek 2 en Star Wars Episode III voor zich dulden met elk 108 miljoen dollar en recordhouder Spider Man met een opbrengst van maar liefst 114,8 miljoen.

Wellicht had het 4e deel uit de Potter-reeks hoger gescoord als de leeftijdsgrens niet was opgetrokken naar 13 jaar en ouder...

Dus FilmTotaal redactie: eerst controleren of het bericht wel klopt en dan pas plaatsen! Zeker als deze van Novum nieuws komt, want die redactie neemt het niet zo nauw met de juistheid...

Soundmaster

Avatar

silaz "hij is niet zo goed als de vorige 3 heel vaag"


Zo zoe je maar dat je van mening kunt verschillen, want ik vind dit veruit de beste van de vier. Deel drie vond ik ronduit slaapverwekkend. Dat deel mag wellicht het boek goed gevolgd hebben, maar ik ga naar de bios om een film te zien en niet om het boek te lezen ;)

Overigens vind ik dat je de delen 1 & 2 bij lange na niet meer kunt vergelijke met deze vierde in de reeks. De eerste twee waren echte kinderfilms, terwijl de vierde een tienerfilm is. Een andere doelgroep dus... en dat is goed te zien aan de wijze waarop de toon wordt gezet. Veel grauwer en meer thriller-elementen.

Letwel, 't is geen superfilm, maar die twee uur en verrtig minuten vliegen wel voorbij.

DjMG

Avatar

Haha ik was zeker scheel toen ik het eerst las..

Mijn excuses :P

NieuwsFilm

meest populair