Stephen King-verfilming 'The Tommyknockers' belandt bij Universal Pictures

Stephen King-verfilming 'The Tommyknockers' belandt bij Universal Pictures

James Wan werd onlangs ingehuurd om de film te produceren.

Universal Pictures heeft na een bittere strijd met o.a. Sony Pictures en Netflix de filmrechten weten te winnen van Stephen Kings bestseller The Tommyknockers.

Het verhaal van The Tommyknockers gaat over een klein dorp in Maine waar een buitenaards ruimteschip wordt opgegraven. Bij de ontdekking van het schip komt een onzichtbaar gas vrij dat de bevolking van het dorp verandert in een sekte-achtige groep. De slachtoffers van het gas blijken zich daarnaast te ontwikkelen tot geniale uitvinders die op de proppen komen met de nieuwste technologische snufjes. Het duurt echter niet lang voordat al de bevolking doordraait, wat de nodige gevolgen heeft voor het dorp.

Het hoofdpersonage in het boek is een drankverslaafde dichter die immuun is voor het gas wegens een stalen plaat die na een skiongeluk in zijn jeugd in zijn hoofd werd geplaatst. The Tommyknockers was indertijd Stephen Kings op een na best verkochte boek ooit.

James Wan, Roy Lee en Larry Sanitsky werden onlangs ingehuurd om de film te produceren. Wie het script zal schrijven of de film zal regisseren, is nog onbekend.



NieuwsFilm

meest populair