Belangrijk oud personage naar 'Star Wars: Episode IX'?

Belangrijk oud personage naar 'Star Wars: Episode IX'?

Een klassieker uit de boeken komt naar het schijnt terug.

Het schijnt zo te zijn dat een beroemd personage uit Star Wars Legends naar de 'hoofdfranchise' komt. Lucasfilm zou in Star Wars: Episode IX het personage Mara Jade voor willen komen. Zij zou een soort vervanger worden voor Princess Leia, die eigenlijk de hoofdrol had moeten krijgen in de film van regisseur J.J. Abrams. Door het overlijden van Carrie Fisher is dat helaas niet mogelijk en moest het verhaal compleet omgegooid worden.

That Hashtag Show meldt nu dat er een actrice gezocht wordt om een prominent vrouwelijk personage te spelen. De actrice moet tussen de veertig en vijftig zijn en het personage heet Mara. Dat is een verwijzing naar Mara Jade, de echtgenote van Luke Skywalker in de boeken. In de boeken was zij ooit een moordenares, in dienst van de Keizer, maar werd ze later een Jedi en trouwde ze met Luke.

Het schijnt dat Mara een soort nieuwe mentorfiguur moet worden voor Rey (Daisy Ridley), waar Leia dat eigenlijk was. Natuurlijk hoeft het uiteindelijk niet zo te zijn dat Mara ook echt de Mara Jade uit de boeken van vroeger wordt. Het kan ook gewoon een verwijzing zijn en een tijdelijke naam voor een personage, die later vervangen wordt.

Dat er wel nog gezocht wordt naar een voornaam actrice is niet heel gek, gezien de missende kracht van Fisher. De opnames beginnen overigens in juni al, dus de cast zal snel gezocht worden. Vanaf december 2019 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair