Netflix dieper in schulden voor 'Netflix Originals'

Netflix dieper in schulden voor 'Netflix Originals'

En de baas krijgt een hoop centjes!

Netflix gaat zich verder in de schulden steken om originele content te maken. De streamingreus heeft al miljarden aan leningen uitstaan en wil daar nu nog eens $1,5 miljard aan toevoegen.

En Netflix heeft hier alle reden toe. Het blijkt namelijk goed te gaan met Netflix. Recent werd aangegeven dat er in de States en daarbuiten meer abonnee's bij zijn gekomen dan verwacht. Op dit moment zijn er naar verluidt meer dan 125 miljoen betaalde Netflix-aansluitingen.

Netflix geeft aan dat er in 2018 zo'n 7,5 miljard tot $8 miljard aan originele content wordt besteed. De streamingdienst heeft aangegeven niet wakker te liggen van de schulden. Er is zo'n $2,6 miljard in kas en er is een lange termijn schuld van $6,54 miljard en nog eens $3,44 miljard aan andere verplichtingen met betrekking tot content. Netflix baas Reed Hastings neemt een klein hapje uit de kosten, met $24,4 miljoen - zijn jaarsalaris over 2017.

Ondanks dat niet alle originele series en films goed worden ontvangen en/of worden bekeken, blijft Netflix originele content uit de grond stampen. Dit jaar verschijnen tientallen, zo niet honderden (aangekochte) producties met het label 'Netflix Original'.



NieuwsFilm

meest populair